Soluții de urgență
Social 8 octombrie 2018, 20:23 | 1139

Consiliul Municipal Chişinău a hotărât să aloce 10 milioane de lei pentru lichidarea consecinţelor deflagraţiei produse sâmbătă în blocul de pe bulevardul Moscova. Banii vor fi alocaţi prin intermediul Fondului de rezervă al capitalei. Decizia a fost luată departe de ochii presei, care nu a fost admisă la ședință. Ulterior, primarul interimar a susținut un briefing. În același timp, Ruslan Codreanu a refuzat să ne spună de ce ieri nu a fost declarată zi de doliu în capitală.

În locul ședinței tradiționale de luni a serviciilor Primăriei Chișinău, a fost convocat Biroul Permanent al Consiliului Municipal, unde s-a convenit să se organizeze o ședință de urgență a CMC, cu două subiecte pe ordinea de zi, ambele despre lichidarea consecințelor deflagrației din sectorul Râșcani. Întrunirea s-a desfășurat cu ușile închise, iar mai apoi primarul interimar a susținut un briefing de presă. Ruslan Codreanu a spus că s-a decis redirecționarea a 10 milioane de lei, sumă care era destinată cumpărării locuințelor sociale, pentru lichidarea consecințelor deflagrației.

Potrivit lui Codreanu, s-a discutat și despre o altă posibilitate de intervenție. Proiectul ține de completarea Fondului de Rezervă al Primăriei capitalei.

Șefa interimară a Direcției Finanțe a Primăriei capitalei, Olga Ursu, ne-a spus însă că așa-numitele „locuințe de manevră” NU vor deveni proprietatea sinistraților. Între timp, blocul de pe bulevardul Moscova urmează să fie supus unei expertize tehnice, iar locatarii acestuia speră să revină, cât mai curând posibil, la condițiile pe care le aveau înainte de tragedie.

De asemenea, autoritățile locale au anunțat că au de gând să desfășoare campanii de informare în privința pericolului utilizării buteliilor de gaz în blocuri pentru că doar asta le permite legislația să facă. Amintim că tragedia din sectorul Râșcani s-a produs sâmbătă seara, în timp ce se sărbătorea Ziua Vinului, iar duminică NU a fost declarată zi de doliu. Ruslan Codreanu a evitat să ne spună de ce s-a întâmplat astfel.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie