În comentariul său, fostul șef la PD pune accent pe faptul că nu a fost implicat în niciun fel în recentele schimbări din Republica Moldova, inclusiv demiterea Guvernului Sandu și votarea Executivului Chicu.

Vladimir Plahotniuc a mai scris că reprezentanții blocului ACUM au refuzat categoric dialogul cu Partidul Democrat chiar și după ce a fost demis Guvernul Sandu.

În replică, vicepreședintele Platformei DA, componentă a Blocului ACUM, Alexandru Slusari afirmă că îngrijorările geopolitice manifestate de fostul șef al PD nu-i inspiră încredere.

Slusari a comentat și aluziile lui Plahotniuc precum că Partidul Democrat s-ar putea alia cu Blocul ACUM împotriva lui Igor Dodon.

O reacție la postarea lui Vladimir Plahotniuc a avut și actualul președinte al PD, Pavel Filip. Potrivit lui, Plahotniuc nu mai are nicio implicare în deciziile formațiunii și că nu a existat nicio discuție sau consultare cu el pe tema votului din Parlament, și nici pe alte teme. Șefa Secției protocol și comunicare a Președinției, Carmena Lupei, nu a fost de găsit pentru a comenta situația.