Actorul Vlad Ciobanu a murit la vârsta de 53 de ani
Social 23 noiembrie 2020, 15:17 | 1341

A murit Vlad Ciobanu. Diagnosticat cu leucemie, actorul a murit la vârsta de 53 de ani ieri, la un spital din orașul Iași. În ultimele două săptămâni de viață, el a luptat cu COVID-19, pe care l-a luat din cauza imunității scăzute. Vlad Ciobanu a devenit celebru cu rolul lui Eminescu în filmul „Luceafărul”.

Familia actorului trăiește o dramă, a scris fratele lui Vlad, scriitorul Vitalie Ciobanu.

MESAJUL LUI VITALIE CIOBANU: "Vlad, Vlad Ciobanu, iubitul meu frate, s-a stins în dimineața aceasta la spitalul de recuperare din Iași, unde a luptat două săptămâni cu infecția covid. Medicii au luptat până în ultima clipă să-l salveze. Au făcut tot posibilul și imposibilul și le mulțumesc pentru străduința și devotamentul lor… Știu cum au luptat."

Moartea actorului Vlad Ciobanu a marcat-o și pe Maia Sandu, care a transmis condoleanțe familiei.

MESAJUL PREȘEDINTELUI MAIA SANDU: "Să-l ținem minte ca pe actorul veșnic dornic să îmbogățească lumea teatrului și să aducă proiecte noi, ca pe cel care a reușit să îl joace atât de frumos pe Eminescu, ca pe profesorul care mereu căuta să pună în valoare tinerii. Dumnezeu să-l ierte."

În ultimii ani de viață, Vlad Ciobanu a ocupat funcția de director al Centrului Național de Educație prin Artă din Chișinău, responsabil de proiecte din diverse domenii, între care artă scenică, muzică, literatură, artă plastică și media. Vlad Ciobanu a devenit celebru, după ce pe vremea când era adolescent a jucat rolul lui Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul”. Producția cinematografică, regizată de către Emil Loteanu, a fost realizată în anul 1987. Actorul a interpretat și alte roluri, între care Hamlet, Macbeth şi Don Juan.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie