Șeful Spitalului Republican ”Timofei Moșneaga” a fost demis din funcție pentru a doua oară
Social 21 octombrie 2020, 18:19 | 1797

Anatol Ciubotaru, eliberat în martie curent din funcția de director al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și restabilit acum trei zile, după o decizie a Curții Supremă de Justiţie, a fost iarăși demis. De această dată, el a fost eliberat întrucât a expirat contractul individual de muncă, încheiat între cele două părți. Anatol Ciubotaru a atins vârsta de 65 de ani, a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat.

ANUNȚUL MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII: "Reieșind din faptul că contractul individual de muncă al domnului Ciubotaru a expirat pe 19 octombrie 2020, au fost încetate raporturile de muncă cu acesta, conform ordinului nr.173, din data de 17 octombrie 2020. Ordinul a fost adus la cunoștința salariatului, pentru care s-a semnat."

sursa: msmps.gov.md

După ce a primit vestea, Anatol Ciubotaru a expediat Ministerului Sănătății o scrisoare, prin care solicită prelungirea contractului de muncă pentru încă șase luni.

DECLARAȚIA LUI ANATOL CIUBOTARU: "Am solicitat prelungirea contractului, pentru ca să nu trebuiască să mă plătească pentru cât am lipsit, ci pentru munca pe care o pot presta efectiv o perioadă echivalentă de timp. Căci pentru mine valorificarea dreptului la munca înseamnă, în primul rând, posibilitatea de a munci. În acest fel, spitalul, obligat de ministru să mă plătească, nu va fi nevoit să suporte cheltuieli duble pentru funcția de director timp de aproape 7 luni. La cerere am anexat și un plan de gestionare a situației legate de COVID pentru perioada în care contractul meu ar putea fi prelungit."

sursa: facebook.com

Cererea lui Anatol Ciubotaru a fost respinsă pe motiv că aprobarea ar fi contrar legii.

RĂSPUNSUL MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII: "Contractul individual de muncă al salariatului, conducător al unităţii de stat, inclusiv municipale sau al unităţii cu capital majoritar de stat, încetează de drept la atingerea vârstei de 65 de ani. Apreciem contribuția domnului Ciubotaru la dezvoltarea serviciului cardio-chirurgical din Republica Moldova, cât și activitatea științifico-didactică, pentru care îi mulțumim."

sursa: msmps.gov.com

Anatol Ciubotaru a fost restabilit în funcție prin decizia Curţii Supreme de Justiţie, pronunțată pe 16 octombrie, după ce, pe 24 martie, premierul Ion Chicu a anunțat că directorul Spitalului Republican Anatol Ciubotaru a fost înlocuit cu Andrei Uncuța. Decizia a venit după ce s-a aflat că un medic, două asistente medicale și o infirmieră au fost infectați cu COVID-19. Reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat că directorul instituției a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat, fără să informeze după procedură Ministerul Sănătății și ANSP.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie