Complexul „Eternitate”, cârpit din nou; Muncitorii ne-au spus că este nevoie de reparație capitală
Social 4 mai 2021, 19:55

După ce anul trecut au fost cheltuite 2,3 milioane de lei pe reparația capitală a Complexului Memorial „Eternitate”, monumentul este astăzi din nou cârpit și vopsit de muncitori. Aceștia ne-au spus că este nevoie din nou de reparație capitală, mai costisitoare decât cea de anul trecut, deoarece problema nu este la suprafața monumentului ci în interior.

IULIA SARIVAN, Reporter Jurnal TV: "Muncitorii au astupat crăpăturile care au apărut pe monument, iar ulterior au început să le vopsească. Asta ar fi toată reparația pe care o fac ei în acest an."

Acest bărbat, care a refuzat să se prezinte în fața camerei, spunând doar că îl cheamă Constantin și răspunde de lucrări, ne-a spus că monumentul are nevoie de o reparație consistență. Cea de anul trecut, făcută în plină pandemie la solicitarea lui Igor Dodon, pe atunci președinte, a fost făcută necalitativ.

Același lucru ni l-a confirmat și responsabilul de Complexul Memorial. Acesta a a adăugat că, pentru o astfel de restaurare a monumentului, ar trebui mai mult de două milioane de lei.

VICTOR PETROV, șeful complexului memorial „Eternitate”: "- Anul trecut, din acele două milioane de lei, nu s-a putut de reparat din interior? - Poate și a fost ridicată această întrebare, dar pentru așa reparație trebuie încă și mai mulți bani. -Adică două milioane nu sunt suficienți pentru reparația capitală? -Eu nu pot să răspund la întrebarea dată."

Șeful Complexului Memorial ne-a asigurat că, pentru reparația efectuată acum nu sunt cheltuiți bani publici. Compania care a făcut restaurarea anul trecut acoperă toate cheltuielile. Am sunat la compania respectivă pentru a întreba de ce nu s-a făcut o evaluare a Complexului înainte de reparație. Responsabilii de acolo ne-au spus că vor reveni ulterior cu un răspuns. Oamenii care locuiesc în regiune se declară indignați că reparația de anul trecut, care ne-a costat peste două milioane de lei, nu a rezistat nici măcar un an.

Alții vor doar ca monumentul să fie îngrijit. Și nu contează câți bani cheltuim pentru asta.

În anul 2006, când șef de stat era Vladimir Voronin, tot pentru reparația Complexului Memorial „Eternitate”, s-au cheltuit peste 34 de milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE