Cei care vor scoate din buzunar câteva sute de euro, pot lua cu chirie până și un tren al Căii Ferate din Moldova
Social 28 noiembrie 2022, 17:51 | 5360

Orice e posibil, dacă aveți bani. Mai nou, cei care vor scoate din buzunar câteva sute de euro, pot lua cu chirie până și un tren al Căii Ferate din Moldova. Cu această propunere vine întreprinderea pentru doritorii de a face o excursie sau de a organiza o petrecere inedită. Clienții pot alege traseul dorit, trenul și chiar un vagon de tip restaurant.

Cursele cu un tren închiriat pot fi efectuate oriunde în Republica Moldova, unde există cale ferată funcțională.

DIANA POPA, reporter Jurnal TV: "Căile Ferate propun clienților trei tipuri de tren, cu chirie. Acesta, în care ne aflam noi acum, este cel mai mic, are doar un vagon cu 30 de locuri. O excursie durează în medie 40 de minute, dar totul depinde, desigur, de dorința clientului. Puteți închiria trenul chiar și pentru o zi întreagă!"

DMITRI PROHNIȚCHI, șef serviciul comercial, CFM: "Dar putem utiliza și celelalte trenuri: trenul retro, mai vechi, dar bine cunoscut populației noastre; și trenurile modernizate, care circulă pe cursa Chișinău-Socola."

Cel cu care au mers jurnaliștii este trenul utilizat de administrația CFM. Și acesta va putea fi luat cu chirie.

Trenul poate deveni gazda unei petreceri, a unui training, a excursiilor sau a oricărui alt eveniment neobișnuit. În vagon este amenajat un bufet, iar la solicitare, poate fi atașat și un vagon de tip restaurant.

LEONID CONDRATENCO, șef serviciul clienți: "Ne aflăm acum în bucătărie, aici pot fi organizate gustările, băuturile. Există și un frigider. Putem spune că este un spațiu pentru convorbiri, unde pot fi purtate negocieri. -Iar băuturile alcoolice sunt permise aici? -Da, de ce nu? Toți suntem oameni adulți, nu organizăm beție. E normal să bei în timpul convorbirilor."

Pot fi închiriate trenurile cu cel mult 400 de locuri. Cursele VIP, pentru grupurile mici de persoane, dispun și de paturi.

DMITRI PROHNIȚCHI, șef serviciul comercial, CFM: "Pentru a realiza o cursă specială se negociază, desigur, din timp orarul. Se modelează în funcție de cursele existente, atât cele de pasageri, cât și de marfă. Se stabilește itinerarul și orarul."

Serviciul de închiriere a trenurilor a fost lansat de ceva timp în regim de testare. A fost aplicat pentru prima dată în practică atunci când formația Zdob și Zdub a mers cu trenul cu ocazia lansării piesei pentru Eurovision. Acum, CFM are trei comenzi pentru a efectua astfel de curse speciale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie