Gemenii Vasile și Constantin au rămas aproape singuri pe lume după ce mama lor a fost răpusă de cancer
Social 6 iulie 2022, 19:43 | 3827

Au 11 ani, dar demult nu-și mai trăiesc copilăria. Nu-și doresc biciclete, telefoane și nici tablete! Vor să aibă un acoperiș deasupra capului și pe bunica alături. Sunt încă mici, dar au trecut prin multe greutăți. Vorbim de gemenii Vasile și Constantin, care au rămas aproape singuri pe lume după ce mama lor a fost răpusă de cancer la numai 27 de ani. Iar într-o bună zi a ars și casa bunicii de la Căpriana. Așa au rămas băieții orfani și fără un adăpost.

TATIANA HAMURARI, locuitoare a satului Căpriana, Strășeni: "În fiecare zi îmi spunea asta. Să am grijă de băieței. Eu n-am crezut că o să moară, nici până în ultima clipă nu am crezut că va muri. Avea 27 de ani. -Vă întreabă băieții de ea? -În fiecare zi. În fiecare zi. Și azi am fost la cimitir cu băiețeii. Am îngropat-o aici, la Căpriana."

Tatăl copiilor nu i-a ajutat niciodată cu nimic de când s-au născut. Nici măcar acum, de când au rămas orfani.

TATIANA HAMURARI, locuitoare a satului Căpriana, Strășeni: "Și acum au fost la tatăl lor, la Strășeni și i-a alungat afară. Au spus că nu-s ai lor și el nu are copii și gata. Dar cum poți spune așa ceva? Asta-i tot."

Gemenii Vasilică și Costică au câte 11 ani, dar copilăria lor s-a sfârșit mult prea devreme, odată cu moartea mamei. Dacă unii copii de vârsta lor adorm seara cu gândul la jucăriile sau cărțile preferate, de aproape un an băieții adorm cu lacrimi în ochi și cu gândul.

Și de parcă nu a fost suficient, casa Tatianei Hamurari a ars ca o torță tocmai când ea era la muncă. Așa au rămas cele trei suflete fără singurul lor bun, casa. Băieții au fost repartizați temporar într-un centru de plasament, iar bunica, fiind infirmieră la Spitalul de Urgență, a început să-și ia mai multe ture, pentru a-și putea lua băieții acasă. Acum băieții și bunica închiriază un apartament mic în Chișinău.

TATIANA HAMURARI, locuitoare a satului Căpriana, Strășeni: "-Locuiesc la Chișinău, la gazdă. -E mai aproape de lucru? -Da, îmi este mai aproape de lucru și mai fac câte o tură în plus. -Unde munciți? -La Spitalul de Urgență în Secția de reanimare-COVID."

Cheltuielile sunt enorme, mai ales pentru hrană, recunoaște femeia.

TATIANA HAMURARI, locuitoare a satului Căpriana, Strășeni: "Achit comunalele, mâncarea. Mâncarea e tare scumpă, asta e strașnic. În fiecare zi se duce bine pe mâncare, mai ales dacă mai iau câte o înghețată, una, alta. Mă rog dacă copiii."

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie