Unii deputați socialiști spun că nu știu nimic despre chefurile post electorale ale lui Igor Dodon
Social 26 noiembrie 2020, 20:14 | 3792

Unii deputați socialiști spun că nu știu nimic despre chefurile post electorale ale lui Igor Dodon. Echipa noastră de filmare a fost astăzi la Parlament să afle de la deputații PSRM cine a plătit pentru deplasările cu banchete ale lui Dodon, dar singurul răspuns a fost ”nu știu”. Doar Corneliu Furculiță a recunoscut că au fost niște întâlniri cu alegătorii la dorința acestora.

CORNELIU FURCULIȚĂ, deputat PSRM: "Eu nu am participat acolo la banchet. Și nu este banchet, ci o întâlnire cu alegătorii. - Cine a plătit? Partidul? - L-au plătit cei care au organizat. - Du-te și te interesează în Găgăuzia și ai să vezi cine l-a organizat."

ALEXANDR NESTEROVSCHI, deputat PSRM: "Nu am văzut. Nu am participat. Sunt din Bălți. - Cine a plătit pentru banchete? - Nu știu. Trebuie de întrebat pe cei care au participat."

NICOLAE PASCARU, deputat PSRM: "- Nu cunosc. - Cum nu cunoașteți? - Vă rog dați o întrebare care vreți să mă întrebați. - Ați văzut imaginile care au fost publicate în presă? - Nu am văzut."

PETRU BURDUJA, deputat PSRM: "Întrebați serviciul de presă al partidului. Eu nu cunosc."

GRIGORE NOVAC, deputat PSRM: "- Eu nu sunt purtătorul de cuvânt a lui Igor Dodon. - Dar ați văzut imaginile? - Nu am văzut. - Dar cum se întâmplă așa că deputații socialiști nu sunt la curent. - Eu, stimate domn, nu stau să privesc cine și unde se duce, și cine și ce face."

Spune că nu a auzit nimic despre ospățurile președintelui și deputatul Partidului Șor, Marina Tauber.

MARINA TAUBER, deputat Șor: "- Eu sincer vă spun, nu am văzut aceste poze. - Dar ați auzit despre asta? - Prima dată aud."

De cealaltă parte, deputații din opoziție solicită tragerea la răspundere a lui Igor Dodon.

IURIE RENIȚĂ, deputat neafiliat: "- Igor Dodon face ceea ce știe mai bine. Da? Guleai-urile, petrecerile. - Trebuie blamat categoric și trebuie să plece cât mai degrabă, imediat."

DINU PLÂNGĂU, deputat Platforma DA: "Trebuie să plătească amendă pentru că nu a respectat măsurile de profilaxie și combatere a pandemiei."

Săptămâna trecută, Igor Dodon a fost văzut la mese festive, cu sute de oameni, în cel puțin trei localități din Găgăuzia. Majoritatea celor invitați să mănânce și să bea gratis coniac face parte din grupul de risc, fiind persoane în etate. Oamenii au venit la banchet fără măști, iar la masă nu au ținut cont de distanță socială. Nici Igor Dodon nu purta mască. Serviciul de presă al președintelui în exercițiu nu ne-a răspuns pentru a comenta subiectul.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie