Angajații și studenții Universității Agrare de Stat din Moldova, dar și asociațiile de profil anunță că mâine vor ieși la protest
Social 6 iulie 2022, 20:02 | 606

Nemulțumiți de reforma învățământului superior, propusă de Ministerul Educației, reprezentanții fermierilor anunță că vor picheta mâine sediul Guvernului, în semn de protest. ”Universitatea Agrară trebuie să existe”, afirmă organizatorii.

ION PLĂMĂDEALĂ, președintele Asociației Forței Fermierilor: "Azi avem mai puțini studenți, dar avem mai puțini studenți nu doar la Universitatea Agrară, avem mai puțini studenți peste tot, și la toate celelalte instituții. Universitatea Agrară trebuie să existe indiscutabil și noi trebuie să facem apel către toți absolvenții, care și-au petrecut anii tinereții în această instituție s-o apere cu pieptul deschis."

ALEXANDRU SLUSARI, directorul executiv al Asociației Forța Fermierilor: "Facem îndemn către toți absolvenții și fermierii în măsura posibilităților să se alături acestui protest și să ne rezervăm dreptul, în cazul în care nu vom fi auziți, împreună cu reprezentanții universității, sindicatele din agricultură, toate asociațiile de profil, absolvenții să continuăm protestele."

VITALIE GORINCIOI, președintele Asociației ”Moldova-Fruct”: "Categoric suntem împotriva lichidării universității agrare. Noi nu suntem împotriva reformelor, dar cu adevărat reforme în această universitate și nu doar în universitate, dar și în institutele de cercetare, și în colegiile agricole pe care trebuie să le punem pe toate în slujba ramurii."

AURELIA BONDARI, directorul executiv al Federației Agricultorilor din Moldova: "De ce acum ea nu este una prestigioasă? De aceea că în ea nu s-a investit."

VALERIU COSARCIUC, președintele Federației Naționale a Fermierilor din Moldova: "Dacă cineva își închipuie că se trezește dimineața și nu-și poate pune pe masă o bucată de pâine și unt, asta înseamnă că fermierul ceva s-a întâmplat cu el."

Ministerul Educației a anunțat recent că unele universităţi mai mari vor absorbi instituţiile de învăţământ superior mai mici. Conform proiectului, Universitatea Universitatea Tehnică va fuziona cu Universitatea Agrară, până la începutul noului an de studii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie