Fundația Terre des hommes Moldova oferă echipament tehnic și de protecție pentru 30 de școli
Social 30 octombrie 2020, 15:25 | 1172

30 de școli vor primi echipament tehnic, materiale sanitare de protecție și didactice, în valoare totală de 800 de mii de lei. Donația este oferită de Fundația Terre des hommes Moldova în cadrul unui proiect de combatere a violenței în școli. Printre beneficiarii proiectului sunt și elevii de la Liceul „Mitropolit Nestor Vornicescu” din comuna Lozova, raionul Strășeni.

În liceul din Lozova, la fel ca în alte 29 de școli, Fundația Terre des hommes Moldova a creat clubul "Adolescenți Lideri pentru Egalitatea de Gen".

VERONICA PELIVAN, manager de proiect, Terre des hommes Moldova: "Ceea ce noi am adus sunt destinate Cluburilor Aleg. Pentru ca să facă față provocărilor legate de această pandemie. Suportul o să ajungă în 30 de instituții de învățământ din 17 raioane ale țării valoarea totală a contribuției noastre este de 800 de mii de lei."

Elevii cred că sprijinul oferit le va fi de mare folos.

MIHAELA BUGA, elevă: "Desfășurăm activități de informare a tinerilor la fel învățarea prin joc, ceea ce facilitează dezvoltarea unor capacități a tinerilor, de împrietenire este o donație foarte bună. Ne va ajuta să desfășurăm activități în mediul online."

ADRIAN CONSTANTINOV, elev: "Donația este foarte de folos, în special măștile și dezinfectantul, deoarece eu am observat că foarte puțini poartă mască la noi în școală și nu cred că e din motiv că nu vor, ci pentru că nu toți au."

MARIA URSACHI, directoarea Liceului „Mitropolit Nestor Vornicescu”, din comuna Lozova: "Măștile trebuie schimbate foarte des și, într-adevăr, lumea nu își permite să își procure măști. Noi am rămas plăcut surprinși de donația care a fost făcută."

În total, Terre des hommes Moldova și-a propus să doneze 30 de televizoare, 113 tablete, care vor avea conexiune la internet și pachet Zoom pentru acest an de studii. La fel, urmează să fie distribuite materiale didactice, 30 de mii de măști de protecție și aproape 200 de litri de dezinfectant.

VERONICA PELIVAN, manager de proiect, Terre des hommes Moldova: "În următoarele luni vor mai urma niște tranșe de aprovizionare a școlilor cu materiale de protecție COVID."

Donațiile oferite de Terre des hommes Moldova au devenit posibile datorită sprijinului financiar din partea UNICEF Moldova și Oak Fundation.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie