Procurorii au reținut șase membri ai unei grupări internaționale specializate în trafic de arme
Social 24 iunie 2021, 15:46 | 562

Procurorii din Chișinău anunță că au anihilat o grupare internațională, specializată în trafic de arme. Au fost reținuți șase membri ai grupării, printre aceștia fiind și un șef din cadrul Ministerului de Interne. Indivizii au fost deconspirați în timp ce erau documentați pentru o altă infracțiune.

Operațiunea de reținere a fost efectuată de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în colaborare cu Procuratura Chișinău, oficiul Ciocana și Serviciul protecție internă și anticorupție.

COMUNICAT DE PRESĂ AL SIS: "În cadrul acțiunilor speciale de investigație a fost stabilit că un cetățean al Republicii Moldova a procurat de la un polițist tehnică specială, destinată deblocării ușilor autovehiculelor și pornirii motorului, cu scopul sustragerii și comercializării automobilelor de lux atât din țară, cât și de peste hotare. Angajatul Ministerului de Interne, care ocupa funcție de conducere, a fost reținut în momentul comercializării dispozitivului contra sumei de circa 18.000 de euro."

Se arată în comunicatul SIS. În cadrul documentării, un agent sub acoperire a achiziționat mai multe arme. Indivizii reținuți riscă până la șapte ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie