Primăria anunță că în municipiul Chișinău a crescut numărul de cazuri grave și foarte grave
Social 18 ianuarie 2021, 15:21 | 754

În ultimile zile sunt confirmate tot mai puține cazuri de infectare cu COVID-19. În același timp, în municipiul Chișinău numărul cazurilor grave și foarte grave crește. Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi la ședința on-line a serviciilor Primăriei că starea de alertă epidemiologică rămâne în vigoare.

TATIANA BUCEARSCHI, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate: "Rămânem în continuare în alertă epidemiologică sporită chiar dacă se determină o anumită diminuare a morbidității prin COVID-19, incidența este încă foarte mare și persistă, din păcate, incidența cazurilor grave și foarte grave."

Autoritățile municipale de sănătate își vor instrui personalul, pentru a pune în aplicare planul național de imunizare împotriva COVID-19, a subliniat Bucearschi.

TATIANA BUCEARSCHI, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate: "Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat planul de imunizare anti-covid și deja a fost dispusă inițierea pregătirilor pentru vaccinărilor covid, ceea ce ține de noi, formarea echipelor, instruirea personalului, definitivarea listelor persoanelor care se vor vaccina."

În același timp, poliția insistă ca cetățenii să poarte mască și să păstreze distanța socială.

LILIAN LUCA, șef-adjunct al Direcției de Poliție a municipiul Chișinău: "Avem deja ultimile sărbători care încep la ziua de mâne și poimâine, sărbătorile religioase de iarnă și aici venim cu o recomandare către cetățeni să fie prudenți atunci când participă la aceste procesiuni, să respecte deciziile comisei de sănătate publică și să fie atenți la acel scăldat tradițional pe care îl practică la aceste evenimente."

Conform ultimelor date actualizate, din 15 ianuarie, nicio instituție de învățământ general din Republica Moldova nu activează la distanță. Șapte clase se află în autoizolare, comunică Ministerul Educației. Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 102, iar o mie 114 elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 163 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 86 se află în izolare. În carantină se află patru grădinițe și 14 grupe de copii. Confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 4 copii, iar alți 603 se află în autoizolare. 71 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, iar în autoizolare se află 63 de cadre didactice.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie