Campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” a ajuns la cea de-a zecea familie, care va scăpa de povara facturilor

Campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” a ajuns la cea de-a zecea familie, care va scăpa de povara facturilor pentru o lună întreagă. Este vorba despre Arcadie și Tatiana Căldare din orașul Drochia. Capul familiei muncește de aproape 20 de ani la fabrica de zahăr. Viața ar trebui să-i fie dulce, la fel și munca, dar nu și acum, când viața e mult mai scumpă. Vă invităm să le urmăriți povestea.

ARCADIE CĂLDARE, locuitor ai orașului Drochia: "E greu, lucrătorii care muncesc la fabrică o să mă înțeleagă, cum e să lucrezi pe ture. Azi lucrezi ziua, a doua zi noaptea și tot așa, asta e timp de trei-patru luni. E greu în orice caz. -Munciți mult? -Tehnologiile se dezvoltă, mergem înainte. -Care este funcția dvs la fabrica de zahăr? -Acum sunt operator la un robot care aranjează sacii pe euro palete, înainte sacii se aranjau în stivă, adică o stivă mare se făcea, acum au hotărât să le pună pe palete. E mai ușor de transportat, descărcat, încărcat."

Au fost ani în șir, când vara își lua liber de la muncă și mergea peste hotare, să facă un ban în plus.

ARCADIE CĂLDARE, locuitor ai orașului Drochia: "Mai mult de zece ani, aici lucram, dar plecam și în Rusia, pe urmă am fost nevoit să plec patru ani întregi. Pe urmă a fost pandemia, s-a schimbat situația și acolo, și aici, războiul. Lucrez pe loc până când."

De când au început scumpirile au grijă ca valoarea necesităților să nu o depășească pe cea a veniturilor.

ARCADIE ȘI TATIANA CĂLDARE, locuitori ai orașului Drochia: "Noi, într-un fel ne ținem în „rame” ca să nu depășească cheltuielile, veniturile. Asta e. Nu cumpărăm tot ce vedem, doar strictul necesar. Dacă e să cumpărăm cu vremurile de mai înainte, acum să pui ceva de o parte e greu, adică să faci vreo achiziție serioasă acum e imposibil.

Au trecut prin vremuri mult mai grele. Au cunoscut întreruperea energiei electrice și a gazelor naturale, dar au depășit orice greutăți împreună.

ARCADIE ȘI TATIANA CĂLDARE, locuitori ai orașului Drochia: "Anii 90 când se stingea lumina stăteam aici, cu Sorina, fetița cu lumânarea, la noi pe ore dădeau și noi am trecut prin asta nu e că să nu știm."

Temperatura din casa familiei Căldare nu depășește niciodată 18-19 grade.

ARCADIE ȘI TATIANA CĂLDARE, locuitori ai orașului Drochia: "Cât au fost copii acasă nu puteam să economisim că trebuia să fie cald, dar acum suntem doar noi, n-avem copii care se dezbracă și să păstrăm ca să nu răcească. Merge."

Anul acesta familia Căldare va avea parte de sărbători lipsite de grija facturilor.

TATIANA CĂLDARE, locuitoare a orașului Drochia: "Cred că vom face din contul facturilor ceva cadouri mai bune la copii, la nepoțică, asta cred că va fi. Ne vom putea permite, dacă plăteam facturile nu era să ne prea permitem, așa câteva bomboane."

Este cea de-a zecea familie, căreia Jurnal TV îi va achita facturile. Sărbătorile vor fi mai calde și mai luminoase datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!