Astăzi Jurnal TV va achita facturile pentru familia Pilipețchi din Chișinău

De aproape o lună achităm facturi pentru familii din diferite localități. Astăzi, Jurnal TV va achita facturile pentru familia Pilipețchi din Chișinău. Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” această familie va scăpa de grija facturilor pentru o lună întreagă! Vă invităm să le cunoașteți povestea.

În familia Pilipețchi cresc patru copii, tripleții Mia, Andrei și Sofia, de trei ani, și mezinul Sergiu, de numai șapte luni.

ANDREI ȘI TATIANA PILIPEȚCHI, locuitori ai orașului Chișinău: "Din 2006 activez în domeniul militar. Acum în timpul de față dețin funcția de ofițer principal, dirijor prim militar al Direcției Protocol și Ceremonial."

ANDREI ȘI TATIANA PILIPEȚCHI, locuitori ai orașului Chișinău: "Am senzația că sunt educator, dădacă la grupa creșă și grupa mică, dar de fapt am și eu o activitate, sunt profesor de instrumente aerofone, doar că acum sunt în concediu de maternitate. Am 15 ani stagiu deja la colegiul din Bălți, căci de acolo am venit noi aici."

Iarna aceasta într-adevăr este cea mai grea. Familia a simțit povara facturilor așa cum n-a simțit-o niciodată.

ANDREI ȘI TATIANA PILIPEȚCHI, locuitori ai orașului Chișinău: "Când încep a achita, deja peste vreo săptămână mă uit că e pe sfârșite, nu am calculat câte procente, dar foarte repede se duce salariul. Aici achiți comunalele, aici procuri ce e nevoie pentru copilași și când te uiți e un fel e supraviețuire, așa iese la noi."

De la mic la mare, în familia Pilipețchi toți economisesc, mai ales energia electrică.

ANDREI ȘI TATIANA PILIPEȚCHI, locuitori ai orașului Chișinău: "La noi chiar copiii fac economie, ies, sting lumina. Chiar ne străduim să economisim, mai ales că încă nu prea avem parte de iarnă, căldura de obicei ziua o mai stingem și o aprindem seara deja. Cred că încălzirea a fost pornită, în general la finalul lunii noiembrie, când era mai frig. Pe când pe timpuri chiar din octombrie o aprindeam, dar anul acesta am simțit că este nevoie de economisit. Deja înainte de a merge chiar și la cumpărături trebuie să fac lista, bine gândită, calcule să fac de acasă căci altfel e greu."

Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”, această familie nu va mai avea grija facturilor o lună întreagă. Jurnal TV îi va achita facturile la energia electrică și gazele naturale pentru a le face sărbătorile mai calde și mai luminoase. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!