Banii abia de-i ajung, așa că ocazional își mai găsește câte ceva de lucru
Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu! 12 ianuarie 2023, 19:40 | 60639

Despre viața gemenilor Vasile și Constantin din Căpriana am relatat acum jumătate de an. Băieții, rămași orfani, riscau să ajungă într-un centru de plasament, pentru că bunica lor nu avea un loc de trai. Datorită oamenilor cu inimă mare, viața lor s-a schimbat - au acum și masă, și casă. Astăzi, gemenii împlinesc 12 ani și cu această ocazie, în cadrul campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”, Jurnal TV le va achita facturile pentru o lună întreagă. Din banii economisiți, bunica gemenilor va putea procura medicamente pentru băieți.

Bunica băieților, Tatiana Hămurari, este infirmieră la Institutul de Medicină Urgentă. Banii abia de-i ajung, așa că ocazional își mai găsește câte ceva de lucru.

TATIANA HĂMURARI, locuitoare a orașului Chișinău: "De lucrat, lucrăm ca întotdeauna, dar îmi mai găsesc de lucru și adăugător. La curățenie, iată pe acasă, ne uităm pe anunțuri și pe o zi, pe două, sunt care de două ori pe lună ne ducem și facem curățenie."

Din banii câștigați lunar, jumătate merg pentru facturi, iar cealaltă jumătate - la farmacie, pentru medicamentele nepoților. În 16 metri pătrați se înghesuie patru suflete, chiar și așa facturile sunt destul de usturătoare pentru ei.

TATIANA HĂMURARI, locuitoare a orașului Chișinău: "Jumătate îmi rămâne pentru a întreține copii, mai am și ajutorul acesta care pentru copii, 1400 de lei. -Câți metri pătrați aveți aici? -16 metri pătrați. -Chiar și așa factura e mare? -Bineînțeles dacă tot s-a scumpit acum, cum să vină puțin."

Economisesc din toate, pentru că dacă nu ar face-o, nu ar putea achita facturile.

TATIANA HĂMURARI, locuitoare a orașului Chișinău: "Economisim, lumina o ținem stinsă mai mult, spălăm mai puțin, căci lumina poate ajunge și la 800 și dacă spălăm mai des și la mia ajunge. Lumina e tare scumpă și gazul tot. -Și gazul cum economisiți? -Gazul suntem mai mulți la bucătărie comunală și cât vine împărțim la toată lumea, depinde câte persoane sunt în familie, noi suntem patru, mai mult, care unul e mai puțin, care și cum."

Faptul că Jurnal TV le va achita facturile pentru o lună i-a bucurat enorm. Banii rămași vor acoperi alte necesități urgente.

TATIANA HĂMURARI, locuitoare a orașului Chișinău: "Foarte mult contează, căci cu banii care ne vor rămâne îi vom folosi pentru medicamente băieților, foarte mulți bani dau pentru ele și pentru consultațiile cu băieții."

Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” această familie va scăpa de grija facturilor pentru o lună din această iarnă grea. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!