Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu

Anul acesta, campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” a fost colacul de salvare pentru multe familii. Am vorbit cu oameni, care muncesc de cum se face ziuă și până în noapte, dar abia reușesc să țină piept scumpirilor, care nu se mai opresc. În astfel de condiții, le vine tot mai greu să-și achite facturile enorme la căldură și energia electrică. Vă invităm să vedeți o nouă poveste de viață în reportajul ce urmează.

Natalia Sârbu este pedagog de profesie, însă acum 11 ani a fost nevoită să renunțe la profesie. Se născuse fiica sa, Parascovia, diagnosticată cu paralizie cerebrală.

NATALIA SÂRBU, locuitoare a orașului Strășeni: "Sunt o mămică singură, îmi cresc copiii de câțiva ani singurică. Am băiețelul Nicolae, clasa a VI-a, are 12 anișori și fetița Parascovia, de 11 anișori. Ea la noi este cu dizabilitate, grad sever. Eu de meserie sunt profesor, am activat câțiva ani în domeniu, dar din cauza faptului că fetița s-a născut du dizabilitate am fost nevoită să las meseria și acum activez în calitate de asistent personal al fetiței."

Venitul familiei este de puțin peste 5.000 de lei în total.

NATALIA SÂRBU, locuitoare a orașului Strășeni: "Noi trăim din, care e de peste 1700 de lei și salariul meu care este trei mii și jumătate. lunile trecute ne-au venit, ca să zic așa, o mie jumătate doar căldura și plus 700 lumina. Iese că noi practic 70 la sută le achităm pentru serviciile comunale, dar nu ne putem dezice pentru că ea este un copil cu dizabilități, permanent stă la pat și trebuie să fie încălzire maximă pentru că având imunitatea scăzută, în permanență răcește."

Femeia știe cum să cheltuie banii, dar nu poate renunța la căldură, de exemplu.

NATALIA SÂRBU, locuitoare a orașului Strășeni: "Putem economisi din lumină, să zicem, televizorul, electrocasnicele mai puțin să le folosim, dar ce ține de încălzire nu putem. Noi, din curiozitate vă spun, ținem la 19 grade temperatura în casă, și tot noi maturii dacă ne mișcăm este bine, dar copilul dacă stă mereu la pat, este rece temperatura asta, trebuie 20 și mai bine."

Banii economisiți în această lună vor fi de mare ajutor.

NATALIA SÂRBU, locuitoare a orașului Strășeni: "-Ce ar însemna faptul că Jurnal Tv o să vă achită o lună de zile facturile, adică veți scăpa de această povară într-un fel? -Pentru noi este un mare ajutor, noi vom economisi acești bani pentru necesitățile care le au copiii. Pentru aceleași medicamente, scutece, îmbrăcăminte, încălțăminte că băiatul este la școală. Un mare beneficiu pentru familia noastră, chiar ne-am bucurat și suntem mândri că participăm și noi în această campanie."

Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” lansată de Jurnal TV, această familie va scăpa de grija facturilor pentru o lună întreagă. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!