Astăzi echipa Jurnal TV a pășit pragul celei de-a 25-a familie care va scăpa de povara facturilor pentru o lună întreagă

Astăzi echipa Jurnal TV a pășit pragul celei de-a 25-a familii, care va scăpa de povara facturilor pentru o lună întreagă. Este vorba despre Alexei și Elena Robu din Chișinău, care au hotărât să nu plece peste hotare, unde ar fi mai bine, și au rămas acasă pentru a le demonstra tuturor că și aici se poate de trăit. Vă invităm să-i cunoașteți.

Alexei și Elena Robu sunt medici de profesie. În această frumoasă familie cresc patru fete, una de opt ani și tripletele de 7 ani.

ALEXEI ȘI ELENA ROBU, locuitori ai orașului Chișinău, Medic de familie: "Și eu la fel sunt medic, de specialitate pneumolog, acum încerc să mai obțin o specialitate, a doua - oncologie medicală și lucrăm."

Facturile le iau uneori și 50 la sută din venituri.

ALEXEI ȘI ELENA ROBU, locuitori ai orașului Chișinău: "-Cât la sută din venituri vă iau facturile? -40-50 la sută. -În total? -În total. Plus deja creditul prima casă, care acum iarăși din păcate s-a mărit iarăși rata, procentajul la bancă."

Într-o familie mare se consumă mult, de aceea la cumpărături merg cu o listă bine stabilită de acasă.

ALEXEI ȘI ELENA ROBU, locuitori ai orașului Chișinău: "Atât energia electrică, cât și gazele, după cum se vede becurile sunt mai puține în casă. Toți într-o cameră facem temele, toți odată mâncăm, toți în aceeași direcție."

Au fost momente când au vrut să emigreze, dar gândul că ar fi departe de părinți și cei dragi nu i-a lăsat să facă acest pas.

ALEXEI ȘI ELENA ROBU, locuitori ai orașului Chișinău: "Au fost idei de genul, dar până la urmă având în vedere că am făcut studii, am depus efort major pentru a căpăta o profesie, am hotărât să rămânem în țară. Acum facem față, munca în calitate de medic cu cheltuielile pe care le avem. Ce ne rezervă viitorul rămâne de văzut, dar avem părinți, avem copii și am vrea să fim aproape, buneii să-și vadă nepoții și nepoții respectiv să-i vadă pe bunei."

Banii economisiți din facturi luna aceasta îi vor putea folosi luna viitoare, tot pentru facturi.

ALEXEI ȘI ELENA ROBU, locuitori ai orașului Chișinău: "Va putea fi distribuit pentru luna următoare, de exemplu. Încălțăminte, haine, nemaivorbind deja de cheltuielile de bază care țin de mâncare și alte lucruri mărunte, care par mărunte, dar în sumă se adună."

În fiecare zi, de luni până vineri, urmăriți istoriile mai multor familii din diferite localități ale Republicii Moldova. În cadrul campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”, Jurnal TV le va achita facturile pentru a le face sărbătorile lipsite de griji. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!