Astăzi echipa Jurnal TV a pășit pragul celei de-a 28-a familie, care va scăpa de povara facturilor pentru o lună întreagă

Campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” se apropie de sfârșit. Astăzi, echipa Jurnal TV a pășit pragul celei de-a 28-a familii, care va scăpa de povara facturilor pentru o lună întreagă. Este vorba despre familia Țurcanu din Strășeni, unde cresc trei copii. Cât de mult contează acest ajutor pentru ei, aflați în reportajul ce urmează.

Capul familiei este șofer de profesie, iar soția - vânzător. Acum, Virginia Țurcanu este în concediu de maternitate.

VIRGINIA ȚURCANU, locuitoare a orașului Strășeni: "Mă numesc Țurcanu Virginia, sunt căsătorită, am trei copii. Doi studenți și o fetiță mică de zece luni."

Mai mult de jumătate din bugetul lunar al familiei merge la facturi și pentru închirierea apartamentului.

VIRGINIA ȚURCANU, locuitoare a orașului Strășeni: "Vai, foarte greu, cât de mult muncim, dar nu ne reușește. Veniturile noastre, mai mult de jumătate din bugetul familiei se duce pe facturi, chirie. Chiar e foarte greu, încercăm să facem față, ne descurcăm cum putem, dar e greu."

Cumpărarea produselor alimentare și plata facturilor sunt acum cele mai mari probleme.

VIRGINIA ȚURCANU, locuitoare a orașului Strășeni: "Ne străduim să punem mașina de spălat mai rar, lumina mai stingem, nu mai stă așa aprinsă peste tot, cum era pe timpuri. Căldura la fel, o pornim doar dimineața și seara. Ne străduim cât de cât să economisim, căci cu adevărat bate la buzunar foarte tare."

Au fost și peste hotare, dar este greu când familia nu este alături, spune Virginia.

VIRGINIA ȚURCANU, locuitoare a orașului Strășeni: "Am fost peste tot, și în Italia, Spania am muncit, dar perioade foarte scurte, nu puteam să-mi las copiii, cât de greu nu ar fi fost. Chiar cu mai puțini bani, dar e mai bine la tine-n țară."

Această familie va scăpa de grija facturilor pentru întreținere, pentru că Jurnal TV îi va achita facturile la căldură și energia electrică pentru o lună.

VIRGINIA ȚURCANU, locuitoare a orașului Strășeni: "Foarte mult ne va ajuta, e o bucurie, un mare ajutor pentru familia noastră."

Cu banii economisiți vor putea cumpăra îmbrăcăminte pentru copii.

VIRGINIA ȚURCANU, locuitoare a orașului Strășeni: "Pentru copii, poate vom lua o hăinuță nouă pentru copilași sau o carte nouă pentru studenții noștri."

În fiecare zi, de luni până vineri, urmăriți istoriile mai multor familii din diferite localități ale Republicii Moldova. În cadrul campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”, Jurnal TV le va achita facturile. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!