În ajunul sărbătorilor de iarnă, postul nostru de televiziune lansează campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”
Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu! 18 decembrie 2023, 19:41 | 3070

Tradițional, în ajunul sărbătorilor de iarnă, postul nostru de televiziune lansează campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”. Împreună cu Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, am ales trei istorii impresionante, care în opinia noastră sunt adevărate exemple de omenie. Începem cu istoria lui Ștefan Ciugui, preot în satul Lalova, care și-a urmat visul în ciuda prejudecăților. Duhovnicul îmbină armonios două ocupații: slujba în biserică și... sportul. Cum i-a reușit, vedeți în cele ce urmează.

Părintele Ștefan Ciugui slujește bisericii din Lalova mai bine de 12 ani.

ȘTEFAN CIUGUI, preot în satul Lalova, raionul Rezina: "- Dragostea pentru biserică și cele sfinte vine încă de mic copil, din clasa întâi, merg la biserică, bunica era foarte credincioasă."

Acum doi ani, parohul a decis să treacă cu traiul la Rezina și de atunci încoace, parcurge zilnic zeci de kilometri, ca să vină la biserica din sat.

ȘTEFAN CIUGUI, preot în satul Lalova, raionul Rezina: "- În anul 2021 ne-am mutat cu traiul în Rezina, pentru că în localitate gimnaziul a fost închis."

După slujbă, părintele Ștefan schimbă sutana cu o haină sport și merge la antrenamente.

ȘTEFAN CIUGUI, preot în satul Lalova, raionul Rezina: "- Suntem acum la liceul Olimp din Rezina, sunt antrenor de fotbal, am antrenamente de două ori pe săptămână cu copii, copii de clasele a 4-a, a 7-a."

ȘTEFAN CIUGUI, preot în satul Lalova, raionul Rezina: "Ar fi bine ca fiecare copil să aibă minge, dar așa, o minge la doi, avem probleme cu inventarul sportiv."

Pasiunea l-a determinat pe părintele Ștefan să formeze o echipă de elevi, care participă la competiţii la nivel naţional.

Impresionați de aptitudinile preotului din Lalova, noi am decis, împreună cu ASICS, să-i întindem o mână de ajutor.

ALEXANDRU FOSA,, realizator al campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”: "Copii aveți încredere, bună ziua! Moș Crăciun există?- DA, Aveți încredere în mine? - DA!! Atunci haideți cu mine.. Împreună cu cei de la ASICS, v-am adus foarte multe cadouri, vă rog să le înmânați la copii. Copii le-ați văzut? - da, v-au plăcut? -da. Totul e al vostru."

ȘTEFAN CIUGUI, preot în satul Lalova, raionul Rezina: "De acest inventar am avut tare nevoie de el. Vă mulțumesc din suflet ca ne-ați ales pe noi, acești minunați copii."

Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” lansată de Jurnal TV, preotul pasionat de sport îi va antrena pe discipolii săi cu echipament profesionist, iar copii vor merge mai încrezători la meciuri. Campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” este desfășurată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!