Echipa Jurnal TV a pășit pragul celei de-a 30-a familii, care va scăpa de povara facturilor pentru o lună întreagă

Astăzi echipa Jurnal TV a pășit pragul celei de-a 30-a familii, care va scăpa de povara facturilor pentru o lună întreagă. Este vorba despre familia Botnari. Din cei șase membri, patru sunt încadrați în câmpul muncii, dar chiar și așa cheltuielile depășesc veniturile.

MARINA BOTNARI, locuitoare a orașului Strășeni: "Mă numesc Marina Botnari, sunt mămică a patru copii, trei băieți și o fetiță, primii doi băieți au peste 18 ani, muncesc, cu salariile pe care le avem noi. Ceilalți copii sunt un elev de clasa a 3-a și o fetiță de trei anișori. Eu activez în calitate de contabil, de ani de zile muncesc."

Muncesc toți - și ea, și soțul, și băieții mai mari, dar cheltuielile sunt prea mari.

MARINA BOTNARI, locuitoare a orașului Strășeni: "Soțul lucrează conducător auto, este plecat câte o lună, revine în țară, mai stă o săptămână, iarăși pleacă. Salariile, chiar de el lucrează mult și pleacă peste hotare, nu ne ajunge, e foarte greu să ne descurcăm. Un băiat lucrează militar prin contract, astfel am văzut toate plusurile și minusurile Ministerului Apării, ceia ce lasă de dorit. Un militar pe contract ca să fie motivat și să lucreze cu un salariu de 5.000 de lei și pleacă zilnic pe drum, stă în frig ca să ajungă la destinație, se trezește la ora 05:00 dimineața. Copilul vrea să muncească, dar e imposibil."

Încă de la primele scumpiri au început să reducă din consumul energiei electrice, al gazelor naturale, dar în facturi acest lucru nu prea se observă.

MARINA BOTNARI, locuitoare a orașului Strășeni: "Chiar mă gândeam a venit anul nou, vrei frumos, ghirlande, lămpi, frumusețe în casă, afară. În anii precedenți decoram casa frumos, acum nu. Anul acesta simplu și ghirlandele le-am aprins doar de sărbători, două zile și le-am stins. Ele sunt afară, dar nu le punem în priză."

Banii economisiți luna aceasta vor acoperi facturile pentru luna următoare.

MARINA BOTNARI, locuitoare a orașului Strășeni: "Când am auzit de așa campanie, m-am bucurat foarte mult că participăm și noi. Oricum e un beneficiu foarte mare, e un aport familiei și o bucurie. prima dată primesc un astfel de ajutor și chiar mă bucur că participăm și noi și chiar vă mulțumesc, celor ce au așa inițiativă, ce ajută familii."

Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” lansată de Jurnal TV, în total 30 de familii au avut parte de căldură și lumină fără a se gândi la grija facturilor. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!