Dragoș Vicol și-a anunțat demisia din funcția de șef al Consiliului Audiovizualului
Social 4 decembrie 2020, 20:42 | 2276

Dragoș Vicol și-a anunțat astăzi demisia din funcția de șef al Consiliului Audiovizualului, după mai bine de trei ani de activitate. Noul președinte este Ala Ursu-Antoci, fosta șefă de cabinet a fracțiunii PSRM din Parlament. Vicol nu și-a motivat plecarea, dar le-a spus colegilor că decizia este una asumată.

Anunțul lui Dragoș Vicol a fost făcut astăzi în cadrul unei ședințe publice extraordinare. Am încercat să discutăm cu el la telefon, dar nu ne-a răspuns nici la unul dintre numerele pe care le are. În schimb, am luat legătura cu unii colegi ai acestuia.

LARISA MANOLE, membră a Consiliului Audiovizualului: "Domnul Vicol și-a prezentat astăzi demisia din funcția de președinte al Consiliului Audiovizualului, în cadrul unei ședințe publice extraordinare și tot astăzi a fost aleasă o nouă președintă a CA. Este vorba despre Ala Ursu - Antoci. A fost aleasă cu opt voturi pro și unul împotrivă. Domnul Dragoș a menționat că este o decizie asumată, cu atât mai mult că în curând i se termină mandatul."

Mișcările de la Consiliul Audiovizualului au generat semne de întrebare în rândul unor deputați.

MONICA BABUC, deputat al Partidului Democrat: "Alegerea dânsei în funcția de președinte după atâtea răspunsuri pune multe semne de întrebare. Și important să vedem pe cât de capabilă va dânsa să realizeze această misiune. Nu este altceva decât o mișcarea foarte rapidă și extrem de grăbită până la numirea în funcție de iure a noului președinte de ași instala sub un pretext care dă bine publicului pur și si9mplu persoane obediente, loiale sau chiar membri ai acestui partid."

Deputatul Platformei DA Alexandru Slusari califică această numire drept o confirmare clară că încercarea de a captura statul continuă. În locul unui individ loial lui Dodon a venit o persoană docilă acestui fost președinte, afirmă Slusari. Potrivit fracțiunii PSRM însă, Consiliul Audiovizualului este o instituție independentă, iar membrii aceștia sunt liberi să decidă de sinestătător cine să fie președinte. Noul președinte al Consilului Audiovizualului, Ala Ursu - Atoci, este nimeni alta decât fosta șefă a cabinetului fracțiunii Partidului Socialiștilor din Parlament, care, în prezent mai este și profesoară la Colegiul de Ecologie. Ea a ajuns membră a Consiliului Audiovizualului în luna iulie, în urma deciziei deputaților PSRM și PD, fără a avea vreo experiență în domeniu. La aproximativ o lună de la numirea în funcție, Ala Ursu - Antoci a intrat în vizorul presei cu o declarație scandaloasă. Ea a afirmat că televiziunile trebuie disciplinate ca să nu mai critice instituțiile statului, declarație criticată dur de ONG-urile de media.

ALA URSU - ANTOCI , membră a Consiliului Audiovizualului: "Trebuie sa-i disciplinăm, trebuie să-i învățăm că un pic nu se face în felul ăsta, un pic nu trebuie să aducem acuzații instituțiilor statului, ne place - nu ne place instituția statului, dar conducătorul instituției reprezintă însăși instituția. Noi nu putem să aducem acuzații anumitor partide."

Ala Ursu - Antoci a fost șefă a cabinetului fracțiunii Partidului Socialiștilor din Parlament din 2015 până în 2019. Totodatată, ea a figurat pe locul 43 în lista concurenților electorali în circumscripția națională la alegerile parlamentare din 2019, la fel din partea socialiștilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie