Bucuria sărbătorilor de iarnă nu va fi umbrită de facturile enorme la căldură și electricitate pentru 30 de familii

Bucuria sărbătorilor de iarnă nu va fi umbrită de facturile enorme la căldură și electricitate pentru 30 de familii, datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”. Astăzi, Jurnal TV achită facturile pentru familia Matcovschi din Chișinău. ”Este o adevărată binecuvântare în prag de sărbători”, ne-au spus oamenii.

Valentina Matcovschi este pedagog de profesie, însă a fost nevoită să abandoneze acest domeniu, pentru a-l ajuta pe fiul său, care suferă de paralizie cerebrală de când s-a născut. Acum, femeia este asistentul personal al băiatului de 11 ani, iar noaptea confecționează brățări ecologice și le vinde la piață.

VALENTINA MATCOVSCHI locuitoare a orașului Chișinău: "Pe lângă salariul de asistent și pensia lui Ionuț mai ies la piață ți ne ajută un pic buneii, un pic tatăl copiilor și încercăm să facem față. -Ce ar însemna iată o lună de zile să nu aveți grija facturilor, adică să vă fie achitate de Jurnal TV? -Ar însemna în primul rând ar însemna un complex de vitamine de care Ionuț are nevoie la moment, acum și le amânasem pentru un pic mai târziu. Ar însemna să le ofer ceea ce au nevoie fără restricții."

De nouă ani este divorțată, dar fostul soț o ajută mereu. Tot salariul pe care-l primește în calitate de asistent personal merge pe facturi.

VALENTINA MATCOVSCHI locuitoare a orașului Chișinău: "Din păcate merge aproape totul, chiar dacă economisim la maxim, merge practic tot salariul meu de asistent personal pentru facturi. Bine, nu putem face altceva decât să economisim la maxim și chiar mi-am făcut singură un plan ca să achit câte jumătate din facturi pentru perioada rece și încetișor până la sfârșitul verii ca să terminăm și cu perioada în care facturile sunt mai mari."

Când prețurile au luat-o razna, Valentina Matcovschi și-a făcut un plan cum să facă față acestei ierni.

VALENTINA MATCOVSCHI locuitoare a orașului Chișinău: "Căldura o dăm pe ore, este încălzire autonomă și este plusul nostru, atunci când este mai frig dăm un pic mai tare, când e mai cald putem s-o oprim de tot și nu avem așa facturi enorme. Când nu este nimeni acasă, sting căldura de tot, când vine fetița de la școală ea o conectează, practic două ore până îl aduce și pe Ionuț de la grădiniță."

Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” și această familie va scăpa de povara facturilor acum, în preajma sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, Jurnal TV va încălzi casele a 30 de familii din diferite localități, pentru ca sărbătorile să fie mai călduroase și mai liniștite. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!