Jurnal TV îți achită facturile

Bucuria sărbătorilor de iarnă este umbrită, în acest an, de facturile grele pentru consumul de căldură și curent, dar și de prețurile, care au crescut simțitor, în ultima perioadă. Din meniul de sărbătoare au fost omise multe bucate, iar banii economisiți merg... pe facturi. Totuși, datorită postului nostru de televiziune, 30 de familii din diferite localități nu vor simți povara facturilor, pentru că anul acesta Jurnal TV achită facturile în cadrul campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”. Vă invităm să cunoașteți povestea familiei Zglavoci din Nisporeni.

Au muncit o viață întreagă pentru a-și pune pe picioare cei patru copii. Atunci când nu prea găseau de muncă în Republica Moldova, plecau peste hotare, așa au reușit să-i crească, SĂ-I educe și să-i pună pe la casele lor pe cei patru copii.

ARCADIE ȘI MARIA ZGLAVOCI, locuitori ai orașului Nisporeni: "Mă duceam și tot înlocuiam femeile care aveau nevoie, mă duceam trei luni acolo și veneam acasă, și făceam ceva la casă cu banii ceia, când vedeam că s-au mântuit iar mă mai duceam. -Și copiii? -Da, și copiii atunci trebuia să-i mai ajut, s-au început nunțile și tot ca la moldoveni."

Acum au rămas singuri.

ARCADIE ȘI MARIA ZGLAVOCI, locuitori ai orașului Nisporeni: "Toți au plecat, am rămas singuri. Spuneam avem mai mulți copii, ar rămâne vreo unul cu noi, dar am rămas fără niciunul. Spun că aici nu e chip de trăit. -Cât de des vin acasă? -Rar vin, ei ne mai cheamă pe noi la ei. Noi din cauza problemelor de sănătate nu prea ne putem duce, dacă eram doar cu el bolnav, încă mai era cum era, dar mai este mama. Trebuie să caut om, să aibă cineva grijă de dânsa."

Tot venitul lor nu ajunge nici pentru facturi. El a fost diagnosticat cu boala Parkinson, iar medicamentele sunt costisitoare.

ARCADIE ȘI MARIA ZGLAVOCI, locuitori ai orașului Nisporeni: "Practic, nu ne ajunge. Nu ne ajunge pentru că socotiți 1700 și cu 1600 sunt 3300, noi dacă ne încălzim la gaz, apoi noi plătim pe gaz câte 250 de cuburi, avem noroc că anul acesta e cald și nu se consumă atât de mult."

Faptul că Jurnal TV va achita facturile pentru gazele naturale și energia electrică pentru o lună, va ajuta această familie să-și cumpere medicamente și produse alimentare.

ARCADIE ȘI MARIA ZGLAVOCI, locuitori ai orașului Nisporeni: "Ar însemna mult, că de banii economisiți om mai cumpăra ceva mai de mâncare. -E mai greu acum? -E greu. -Cum vă descurcați? Vă mai ajută și copiii? -Ne ajută copii, desigur, dacă nu ne-ar ajuta. În loc noi să-i ajutăm, ne ajută ei, vă spun drept, mi-i rușine că copiii îmi vor da la anii ăștia, să mă ajute ei."

Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”, lansată de Jurnal TV, familia Zglavoci va scăpa de povara facturilor pentru o lună întreagă. Campania este realizată cu susținerea Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!