Astăzi, cea dea 18-a familie va simți cum e să scapi de povara facturilor pentru o lună întreagă

Astăzi, cea dea 18-a familie va simți cum e să scapi de povara facturilor pentru o lună întreagă. Campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” lansată de Jurnal TV a ajuns și la familia Vozian din Chișinău. Vă invităm să le cunoașteți povestea.

În familia Vozian cresc doi băieți. Soții Veaceslav și Natalia muncesc în domeniul telecomunicațiilor. Pentru că anul acesta este extrem de greu, oamenii sunt pe cale să-și facă bagajele și să plece peste hotare.

VEACESLAV ȘI NATALIA VOZIAN, locuitori ai orașului Chișinău: "Recent acum da, mai mult în ultimul timp, înainte nu prea aveam așa mare dorință, dar acum din păcate mă gândesc tot mai des la așa ceva. -Din cauza prețurilor? -Din cauza prețurilor, din cauza condițiilor de trai. Din păcate nu reușim, nu facem față cheltuielilor."

VEACESLAV ȘI NATALIA VOZIAN, locuitori ai orașului Chișinău: "Sigur că e foarte complicat acum. Cu aceste prețuri majorate, în fiecare zi te duci la magazin și își pare că ieri a fost un preț, astăzi este deja altul. Cam da, bate buzunarul foarte tare."

Facturile le iau peste 60 la sută din venituri!

VEACESLAV ȘI NATALIA VOZIAN, locuitori ai orașului Chișinău: "Produsele, hainele, strictul necesar. -Cât la sută din venituri vă iau facturile? -În ultimul timp în jurul la 60 %, depinde deja cum economisim. Dacă facem economie mai mare, atunci da, la 60 la sută din toate veniturile."

Economisesc încă din toamnă, în casă nu sunt mai mult de 19 grade, iar lumina o aprind ocazional.

VEACESLAV ȘI NATALIA VOZIAN, locuitori ai orașului Chișinău: "Cazanul punem mai puțin, lumina iată am schimbat, am pus toate lămpile led. Copiii privesc mai puțin televizorul, dacă înainte puteam lăsa luminile și ziua, acum nu. peste tot lumina stinsă. Soția umblă după noi și stinge lumina. -S-au deprins toți cu luminile aprinse, dar eu umblu și închid lumina după fiecare. Economie, pe urmă ce o să facem?"

Bucuria sărbătorilor de iarnă nu va fi umbrită de facturile enorme la gazele naturale și curent, pentru că luna aceasta, Jurnal TV achită facturile.

VEACESLAV ȘI NATALIA VOZIAN, locuitori ai orașului Chișinău: "-Un ajutor foarte mare. -Un ajutor imens, noi la sfârșitul lunii deja ne uităm pe contor și deja vedem cât s-a cheltuit și doar ne gândim, vor veni facturile, nu știm cum le vom achita. Ne gândeam deja poate parțial să le achităm. Va fi o bucurie foarte mare, cadouri, masa de sărbătoare. Cu părinții, așa ne-am obișnuit că în fiecare an întâlnim anul nou în sânul familiei: părinții, sora, familia."

Este cea de-a 18-a familie care se bucură de facturi achitate în cadrul campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”. În total, Jurnal TV va achita facturile pentru 30 de familii din diferite localități. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!