Campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” lansată de Jurnal TV a mai încălzit o familie luna aceasta

De peste două săptămâni achităm facturi pentru familii din diferite localități. Astăzi mergem la Florești, la Vitalie și Oxana Petrenco, pentru a le spune o veste minunată - Jurnal TV le aduce bucuria sărbătorilor așa cum se cuvine.

În familia Petrenco cresc trei copii: de șapte, trei și un an. Vitalie este agricultor, iar Oxana - pedagog. Femeia stă acum acasă, cu mezina Amelia.

VITALIE ȘI OXANA PETRENCO, locuitori ai orașului Florești: "-Cum e să faci agricultură în Republica Moldova? -Sincer, este greu. Mai ales să noi suntem dependenți nu doar de factori politici, dar și de natură, suntem sub cerul liber. Asta este, anul acesta a fost puțin mai greu că era secetă la noi în raion și rezultatele sunt cam slabe, de asta și greu."

VITALIE ȘI OXANA PETRENCO, locuitori ai orașului Florești: "Eu sunt în concediu de maternitate, am grijă de trei copilași, soțul mă ajută. Nu lucrez acum, merg cu fetița la școală, la diferite cercuri, cu mezina, desigur. Băiețelul este la grădiniță."

S-au gândit să plece peste hotare încă.

Când abia formaseră o familie, s-au gândit să plece peste hotare, dar s-a născut primul copil și gândurile să meargă printre străini au dispărut. Da, aici e greu, dar sunt aproape de cei dragi: de bunici, de rude, de prieteni. Iar timpurile au devenit mai vitrege. Luna trecută, mai tot venitul familiei a fost dat pe facturi.

VITALIE ȘI OXANA PETRENCO, locuitori ai orașului Florești: "Luna trecută cam la o sută de procente. -Tot venitul? -Da, pe facturi. Noi ziua, nu este nimeni acasă, doar Oxana și Amelia, în două camere am închis căldura, încălzim doar jumătate din apartament, căci altă ieșire din situație nu ave. Cu lumina ne străduim să economisim, eu mai aprind, soțul stinge din urmă și tot așa, dar încercăm."

Faptul că Jurnal TV le achită facturile, acum în prag de sărbători, este o adevărată binecuvântare. Copiii vor avea, ci certitudine, cadouri sub brad.

VITALIE ȘI OXANA PETRENCO, locuitori ai orașului Florești: "Iată chiar luna aceasta, înainte de sărbătorile de iarnă, cred că ne-ar ajuta foarte mult fiind că fiecare copilaș dorește câte o jucărie, Moș Crăciun să vină, noi scrisoare am scris moșului, dar nu știm dacă va găsi cadourile. Cred că o să ne ajute foarte mult."

Campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” lansată de Jurnal TV a mai încălzit o familie luna aceasta. Până pe 13 ianuarie 2023, de luni până vineri vom prezenta istorii ale familiilor care datorită postului nostru de televiziune vor avea parte de sărbători mai calde. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!