Activitatea Aeroportului Internațional Chișinău a fost perturbată în dimineața zilei din cauza unei alarme cu bombă
Social 4 iulie 2022, 19:57 | 532

Activitatea pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost perturbată în dimineața zilei, din cauza unei alarme cu bombă. Alerta despre o posibilă minare a fost dată în jurul orei 7.00. În scurt timp, experții au anunțat că alarma s-a dovedit a fi falsă.

Toți călătorii care se aflau în Aeroport au fost evacuați, pentru toată durata verificărilor. Printre ei se aflau și interpreții Smiley și The Motans. O admiratoare a publicat o fotografie cu cei doi.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipe de polițiști și responsabili de la Departamentul Situații Excepționale. Concomitent, a fost creat un grup de documentare a situației, format din ofițerii de investigații și ofițeri de urmărire penală ai Poliției de Frontieră. Aceștia au demarat acțiuni de identificare a celui, care a semnalat existența explozivelor. După ce s-a dovedit că alarma cu bombă a fost falsă, Aeroportul și-a reluat activitatea. Potrivit poliției, alarma a fost făcută de o persoană, care se află în afara Republicii Moldova.

VIOREL CERNĂUȚEANU, șef al Inspectoratului General al Poliției: "-Aveți informații despre această persoană și să ne spuneți dacă a fost identificată? -Mesajul a fost despre o adresă străină, nu din Republica Moldova. Acum se face localizarea. Acest lucru nu este posibil fără sprijinul partenerilor din afara țării. S-a luat legătura cu alți parteneri din afară și se lucrează."

Persoana vinovată riscă o amendă de peste 42 de mii de lei și va achita din propriul buzunar serviciile instituțiilor de stat antrenate în operațiunea de la Aeroport.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie