Directorul teatrului ”Cehov”, Constantin Haret, și-a angajat fiul în calitate de artist dramatic, iar pe cumnat l-a aranjat ca muncitor. Inspectorii de integritate au constatat că în perioada 2016-2019, Haret a semnat în favoarea apropiaților săi, din care mai fac parte soția și soacra, peste 30 de ordine cu privire la prime, ajutoare materiale, concedii, deplasări, șomaj tehnic sau demisii. Constantin Haret neagă acuzațiile și declară că inspectorul care a alcătuit raportul a fost presat de un grup din șase artiști, care a scris plângeri în adresa ANI cu scopul de a-l compromite.

Haret nu ține minte să fi aprobat decizii în privința apropiaților săi, care ar fi creat conflict de interese, și împreună cu o parte de angajați care îl susțin, intenționează să facă un protest demonstrativ.

De cealaltă parte, artiștii care din spusele directorului ar sta în spatele deciziilor emise de ANI, declară că au fost nevoiți să scrie plângeri pentru că s-ar simți discriminați, pentru că au refuzat să semneze noile contracte de muncă în care erau prezentate condiții mai rele. Ca urmare, artiștilor le-au fost retrase rolurile, iar unele spectacole au fost anulate.

Dacă decizia Autorității Naționale de Integritate va fi menținută de instanță, Constantin Haret va fi destituit din funcție.