În fiecare dimineață împletesc câte șapte perechi de cosițe, pentru că au șapte fete și un băiat

În fiecare dimineață împletesc câte șapte perechi de cosițe, pentru că au șapte fete și un băiat. Bogăția lor sunt copiii lor. Vorbim despre frumoasa familie Botezatu din Chișinău. Astăzi, campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” lansată de Jurnal TV a ajuns și în casa celor doi soți. Vă invităm să-i cunoașteți.

Familia Botezatu are în total zece membri - părinții Eugen și Olga, un băiat și șapte fete. Eugen este militar de profesie, Olga este în concediu de maternitate, dar învață în domeniul pedagogiei.

EUGEN ȘI OLGA BOTEZATU, locuitori ai orașului Chișinău: "Eu muncesc în domeniul militar, sunt militar de profesie, activez în Armata Națională a Republicii Moldova. Când primim salariul trebuie să îl împărțim așa, să ajungă și să mai rămână. De ce să rămână? Fiind că până la sfârșitul lunii mai apar niște cheltuieli neprevăzute, se îmbolnăvește un copil, s-a rupt papucii și dacă putem repara, reparăm, dacă nu cumpărăm alții noi. Te strădui să economisești, dar economisești căldura, achiți pastile, medicamente."

Întotdeauna economisesc, însă nu pe copii. Fetele cântă în Ansamblul Lia Ciocârlia și adoră pictura.

EUGEN ȘI OLGA BOTEZATU, locuitori ai orașului Chișinău: "Suntem o familie cu 8 copii, un băiat și șapte fete. Ne străduim în perioada rece a anului, mai ales acum iarna foarte tare ne-a afectat căldura, energia și gazele naturale. Ne străduim pe măsura posibilităților ca să economisim, fiind că toată viața de când ne știm, economisim. De ce? Pentru că niciodată nu-ți ajung resurse, mai ales cum la noi este familia foarte mare."

De când prețurile la gazele naturale și energie au luat-o razna, familia achită facturile în rate.

EUGEN ȘI OLGA BOTEZATU, locuitori ai orașului Chișinău: "Ne străduim mai întâi să achităm facturile, apoi ce rămâne să cumpărăm de mâncat, de încălțat, de îmbrăcat și așa mai departe. Acum mai există așa o posibilitate ca să achităm facturile în rate, chestia aceasta pe noi foarte mult ne ajută pentru că astăzi e mai mare factura la gaze, decât salariul."

De sărbători, Jurnal TV va achita facturile acestei familii.

EUGEN ȘI OLGA BOTEZATU, locuitori ai orașului Chișinău: "Dvs pentru noi acum sunteți ca un colac de salvare, luna aceasta, dar luna viitoare mai vedem."

Din banii economisiți masa de Revelion va fi plină cu de toate, iar fetele vor îmbrăca rochițe noi, ca în fiecare an.

EUGEN ȘI OLGA BOTEZATU, locuitori ai orașului Chișinău: "Pentru masa de sărbătoare, pentru că avem fetițe foarte multe și pentru hăinuțe."

Sărbătorile vor fi mai calde și mai luminoase pentru această familie datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” lansată de Jurnal TV. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!