În acest an, Jurnal TV îți ia de pe umeri grija cheltuielilor pentru întreținere, Jurnat TV îți achită facturile

Campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” a ajuns în raionul Ialoveni. De această dată, Jurnal TV va achita facturile familiei Doagă din satul Costești. Este cea de-a cincea familie, care va scăpa de povara plăților pentru o lună întreagă. Postul nostru de televiziune își propune să aducă de sărbători cât mai multă căldură în familiile celor care au rămas acasă și muncesc din zori până-n noapte pentru a putea rezista acestor vremuri.

Valentina Doagă este pedagog de profesie, iar Vasile Doagă - electrician. Copiii au crescut și au plecat în lume. Când au sesizat că au rămas singuri, au devenit asistenți parentali pentru două copile orfane. Valentina s-a visat profesoară și nici măcar salariul mic n-a făcut-o să renunțe.

VALENTINA ȘI VASILE DOAGĂ, locuitori ai satului Costești, raionul Ialoveni: "Dacă îți place, faci, pentru că asta trebuie să-ți placă. N-am ales să plecăm peste hotare, am vrut să fim întotdeauna lângă copii, să ne educăm copiii, să le dăm o educație bună pentru că din punct de vedere psihologic și pedagogic, părintele trebuie să fie lângă copil. Copilul când crește are nevoie de mamă și de tată."

Economisesc mult, dar în facturi acest lucru nu prea se vede.

VALENTINA ȘI VASILE DOAGĂ, locuitori ai satului Costești, raionul Ialoveni: "Acum cu scumpirile, că noi ne-am străduit să economisim, să nu cheltuim, să mai stingem. La noi luminile, ați văzut peste tot sunt stinse și fetițele știu, cum intrăm în baie: ați uitat o lumină aprinsă, îndată se stinge. Ne strădui s economisim, am plătit mai puțin pentru luna octombrie, dar luna aceasta decembrie cred că va fi, la noi deja nu se mai răcesc caloriferele și asta o să ne coste."

Sunt înțelegători și știu despre criza, prin care trece toată lumea acum, de aceea numără fiecare leu, să le ajungă pentru facturi.

VALENTINA ȘI VASILE DOAGĂ, locuitori ai satului Costești, raionul Ialoveni: "Uitați-vă aici la noi, în Moldova cerințele care sunt? Să-i de-a pensie și leafă, dar leafă de unde? Nu-i de lucru. Lumea nu se uită radical cum pot schimba situația, pe vremuri omul avea două clase, alții patru, alții nu aveau, dar ei se gândeau să producă pentru a avea cu ce achita. Acum societatea nu gândește așa, gândește tot numai să le de-a."

Să scapi de povara facturilor într-o lună de iarnă înseamnă foarte mult, recunoaște Valentina Doagă.

VALENTINA ȘI VASILE DOAGĂ, locuitori ai satului Costești, raionul Ialoveni: "Foarte mult, foarte mult. Mă gândeam chiar și o surpriză la fetițe să fac, că bradul nu l-am făcut, dar ele mi-au zis să îl facem săptămâna viitoare și am zis: bun. Le vom face o surpriză și lor din banii care vor fi economisiți."

În luna cadourilor, Jurnal TV va achita facturile și pentru această familie. Sărbătorile vor fi mai calde și mai luminoase datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!