Familia Doncă are trei copii, doi dintre care au fost diagnosticați cu autism

Astăzi, cea dea 15-a familie va simți cum e să scapi de povara facturilor pentru o lună întreagă. Campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” lansată de Jurnal TV a ajuns și la familia Doncă din Chișinău. Vă invităm să le cunoașteți povestea.

Familia Doncă are trei copii, doi dintre care au fost diagnosticați cu autism. Corina are 15 ani și zile întregi cântă la pian, iar Marin are șase ani și merge la o grădiniță obișnuită din Chișinău.

OLGA DONCĂ, locuitoare a orașului Chișinău: "De mică cântă. Când a văzut instrumentul, cred că la nouă ani. Noi am fost la o tabără și acolo cânta un băiat și ea s-a apropiat și a început singură să studieze instrumentul și după asta noi am înțeles că nu avem încotro. Singură a început să cânte ce aude."

Familia nu cheltuie banii în stânga și în dreapta, dar chiar și așa un salariu întreg merge pe facturi.

OLGA DONCĂ, locuitoare a orașului Chișinău: "Un salariu, adică salariul meu se duce tot. Fiindcă și telefonul, și.."

Ambii soți sunt angajați ca asistenți personali.

OLGA DONCĂ, locuitoare a orașului Chișinău: "În camera cealaltă e bunica mea, are 80 de ani și stă în pat și am ajuns la așa un moment că deja ea nu se ridică și eu când sunt plecată cu copii nu are cine. AM luat-o la noi acasă, ea trăia singură în alt apartament, la Ciocana și noi am luat-o la noi ca să avem grijă de ea. Soțul este angajat deja ca asistent la bunica."

„Faptul că Jurnal TV ne va achita facturile pentru o lună întreagă, este o adevărată binecuvântare înainte se sărbători”, spune Olga.

OLGA DONCĂ, locuitoare a orașului Chișinău: "Clar că noi ne bucurăm, vă mulțumim foarte mult. Înțeleg că sunt și alte familii care au nevoie și ne-ați ales pe noi. Suntem foarte bucuroși și vă mulțumim din suflet. Sper că mai multe familii vor beneficia de ajutor, fiind că acum este foarte greu."

Din banii economisiți își doresc să cumpere cadouri pentru copii.

OLGA DONCĂ, locuitoare a orașului Chișinău: "Dacă avem așa posibilitate să economisim un pic, desigur că vrem ca de anul nou copii să simtă că e sărbătoare, poate ceva cadouri mai bune, nu doar bomboanele, dar poate ceva un cadou mai bun."

Este cea de-a 15-a familie care se bucură de facturi achitate în cadrul campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”. În total Jurnal TV va achita facturile pentru 30 de familii din diferite localități. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!