Au patru camere, dar încălzesc doar trei, iar curentul îl economisesc și mai mult
Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu! 5 decembrie 2022, 21:51 | 11027

Iarna aceasta va fi mult mai grea, chiar dacă lumea este programată să reducă din cheltuieli, cât e posibil. De pildă, dacă o familie de bugetari, cu doi copii, are o casă cu patru camere, vor fi încălzite doar trei, iar lumina se va aprinde la strictă necesitate. Oricum, plata pentru serviciile prestate va fi mare. Primele facturi achitate de Jurnal TV în campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” vor fi cele ale familiei Pânzari din orașul Drochia.

Alexei Pânzari, conducătorul artistic al Ansamblului „Ceata de bărbați Buciumul”, merge în fiecare zi la Casa de cultură din Drochia. Soția lui, Neli Pânzari, este asistent social comunitar. În familie cresc doi copii - Ilinca, de zece ani, și Lavinia, de patru.

ALEXEI PÂNZARI, locuitor al orașului Drochia: "Profesia mea este una din celea care, mă rog, nu sunt prea plătite la noi în țară, dar este o muncă care înveselește lumea, ne cătând la faptul că un ansamblu e greu să-l aduni, să-l motivezi, dar nouă ne reușește și ne pare bine când facem ceva pentru comunitate și respectiv lumea se bucură pentru asta."

Neli este cea, care întotdeauna oferă ajutor. Fiind asistent social comunitar în orașul Drochia, ea are grijă de multe suflete care deja de mulți ani parcă i-au devenit familie. Bugetul lunar al familiei Pânzari nici nu se ridică la suma actuală a facturilor. Cu un copil de școală și unul de grădiniță, familia încearcă din răsputeri să facă față cheltuielilor.

NELI PÂNZARI, locuitoare a orașului Drochia: "70 %, anume în sezonul rece, din salariul nostru se duce pentru achitarea facturilor. -Anul trecut, dar anul acesta? -Anul acesta respectiv nu vom acoperi cheltuielile integrale pentru facturi din salariile pe care le avem de la stat. Facem rezerve de cu vară pentru a ne justifica cheltuielile pentru iarnă, așa am făcut și anul trecut, de când s-a destabilizat toată situația în țară și în lume în general."

Și-au dorit întotdeauna să-și crească copiii acasă, să îndrăgească tradițiile și vatra strămoșească.

ALEXEI PÂNZARI, locuitor al orașului Drochia: "Totdeauna m-am gândit la faptul că mai bine boier în țara ta, decât să lucrez la negru peste hotare, însă vom vedea, timpul ne va arăta, după situația din țară, dar până când nu ne gândim să plecăm peste hotare. E bine și aici, ne descurcăm."

„Să nu achit facturile, măcar o lună”, este o dorință pe care anul acesta mulți și-au pus-o, cu siguranță. Acest vis este deja împlinit pentru familia Pânzari din Drochia.

NELI PÂNZARI, locuitoare a orașului Drochia: "Ar însemna un cadou frumos pentru că este pentru prima dată o așa oportunitate pentru familia noastră, suntem foarte recunoscători. Dat fiind faptul că vin sărbătorile de iarnă ar fi un cadou superb pentru noi, mai ales că suntem și omagiați ambii în luna decembrie. Ar fi superb."

Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”, lansată de Jurnal TV, familia Pânzari va avea parte de căldură în casă și de sărbători magice. Și pentru că Jurnal TV achită facturile, o parte din banii economisiți în această lună var merge pentru cadouri, o parte - pentru masa de sărbătoare, de Revelion, iar restul - pentru facturile ulterioare. Campania este realizată cu susținerea Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului .

Opinia ta contează. Comentează!