Familia Ivanov locuiește în orașul Durlești, iar cei cinci copii sunt adevărata lor bogăție

Ea muncește la un atelier de croitorie, el este bobinator. Împreună adună aproximativ nouă mii de lei lunar, iar în această iarnă mai mult de jumătate din această sumă o dau pentru facturi. Vorbim despre familia Ivanov, care luna aceasta va scăpa de grija facturilor pentru că Jurnal TV le achită.

Familia Ivanov locuiește în orașul Durlești. Cei cinci copii sunt bogăția lor. Fiicele mai mari își fac studiile la colegiu, la Chișinău, ceilalți trei mai mici învață la gimnaziul din Durlești.

NATALIA IVANOV, locuitoare a orașul Durlești: "Fata cea mai mare are 18 ani, a doua are 17, băieții - Sandu are 11, Andrei 9 ani și fetița are 7 ani, clasa întâi, cea mai mică."

Natalia muncește la un atelier de croitorie.

NATALIA IVANOV, locuitoare a orașul Durlești: "Am un salariu de patru mii de lei. Eu calc haine, așa e salariu, al patru mii de lei. Sunt sâmbăta și duminica acasă, dar de luni până vineri până la ora 17:00, e și aproape de casă, vin văd copii, le încălzesc prânzul când vin la masă. Soțul tot muncește, are salariul la cinci mii de lei. El lucrează la Petricani, e bobinator, cu motoarele se ocupă."

Acești bani le ajung cât pentru facturi și produse alimentare.

NATALIA IVANOV, locuitoare a orașul Durlești: "Se duce tot, uneori nici nu ne ajunge. Salariul meu nu ne ajunge pentru facturi. Dacă am patru mii de lei, eu doar gazul îl pot plăti, dar lumina, telefonul, acestea care mai sunt nu pot, mai luăm din salariul soțului că nu se ajunge. Și pe mâncare se duce zi de zi, cu 400 de lei nu poți pleca la magazin că trebuie multe și de toate de cumpărat. Și produse alimentare și ne străduim să întindem, să ne ajungă."

Îmbrăcăminte demult nu mai procură. Economisesc, dar în facturi nu se prea vede.

NATALIA IVANOV, locuitoare a orașul Durlești: "Nu prea cumpărăm că nici nu ne ajunge de cumpărat hăinuțe. Acum când am primit salariul, noi chiar am și împrumutat să cumpărăm încălțăminte de iarnă la copii, tot ea nu e prea ieftină. Iată așa, trebuie să te împrumuți, că nu-ți ajunge. Mai ales iarna, iarna este cel mai greu. Iarna nu-ți ajunge salariul să plătești comunalele, facturile nicidecum."

Luna aceasta Jurnal TV le ia de pe umeri povara facturilor.

NATALIA IVANOV, locuitoare a orașul Durlești: "Sincer să vă spun e o economie foarte mare, ne-ar ajuta într-adevăr. Pe o lună asta pentru noi, nici nu se discută, e un ajutor enorm, fiind că noi din salariul acesta care nu achităm facturile, putem să cumpărăm produse alimentare, igienice, care mereu împarți, dar pentru ele nu ajung. Le dai de-o parte, că luna viitoare."

Astfel, sărbătorile vor fi mai calde și mai luminoase și pentru această familie, datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!