În spitalele din Chișinău, toate paturile destinate pacienților cu virusul COVID-19 sunt ocupate
Social 23 noiembrie 2020, 15:14 | 566

În spitalele din Chișinău, toate paturile destinate pacienților cu virusul COVID-19 sunt ocupate, a declarat astăzi șeful adjunct al Direcției asistență socială și sănătate, Boris Gâlcă. Potrivit lui, aceeași situație este și în secțiile de terapie intensivă.

BORIS GÂLCĂ, șeful adjunct al Direcției asistență socială și sănătate: "Regret să anunț că am ajuns la capacitatea maximă de spitalizare în spitalele municipale, cele 1.042 de paturi sunt ocupate, zilnic mai putem identifica de la 5 la 10 paturi, doar din contul acelor pacienți care se externează."

Niciun loc nu se mai găsește nici la terapie intensivă.

BORIS GÂLCĂ, șeful adjunct al Direcției asistență socială și sănătate: "Toate paturile de la terapie intensivă sunt ocupate și uneori devine o misiune grea ca să găsim un loc liber în terapia intensivă."

Funcționarul a precizat că la nivel național sunt infectați peste 1.200 de medici.

BORIS GÂLCĂ, șeful adjunct al Direcției asistență socială și sănătate: "Situația epidemiologcă prin COVID-19 în municipiul Chișinău rămâne a fi extrem de gravă. Observăm o continuă și uniformă creștere. Avem creșterea cazurilor gravă în continuare și specialiștii din sănătatea publică ne atenționează asupra unui pronostic nefavorabil."

În același timp, Boris Gâlcă a declarat că curând vor fi activate cele 200 de paturi de la Centrul Covid de la Moldexpo. În Republica Moldova numărul infectărilor cu noul coronavirus se apropie de 100 de mii. Aproape jumătate sunt înregistrate în municipiul Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie