Încă 35 de persoane infectate cu COVID-19 în RM; Bilanțul ajunge la 298
Social 30 martie 2020, 20:19 | 1665

Încă 35 de cazuri de coronavirus au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, cele mai multe înregistrate într-o singură zi până acum. Astfel, numărul total al celor infectați a ajuns la 298. În același timp, peste 40 de pacienți sunt in stare gravă, iar doi micuți, din cei 15 din Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii, au fost externați.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății

Vreau să menționez că astăzi au fost procesate 169 de probe, ca rezultat avem 35 de cazuri pozitive, avem șase cazuri de import, trei cazuri din România, două cazuri din Marea Britanie și un caz din Belarus. Avem 29 de cazuri cu transmitere locală. Chișinău - 17 cazuri, Ștefan Vodă - 5 cazuri, Soroca - 2 cazuri, Cahul - 2 cazuri, Ialoveni, Orhei, Strășeni câte un caz. Astăzi de la Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii au fost externați primii doi copii care sunt sănătoși, rezultatele sunt de două ori negative.

Un nou lot de o mie de teste pentru depistarea coronavirusului a ajuns azi la Chișinău din China drept donație. Totodată, autoritățile urmează să achiziționeze 100 de mii de teste din aceeași țară.

În același timp, potrivit prim-ministrului Ion Chicu, dacă în următoarele două zile în satul Sofia, raionul Hâncești, nu se va înregistra niciun caz nou de coronavirus, localitatea va ieși din carantină.

Satele Bălceana și Sofia din raionul Hâncești au intrat în carantină pe 16 martie. Decizia a fost luată de autoritatile locale, după ce în cele două sate au fost identificate mai multe persoane infectate cu Covid-19. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie