Campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” a ajuns astăzi și în raionul Criuleni
Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu! 13 decembrie 2022, 19:53 | 1055

Muncește din zori și până-n noapte, dar salariul îi este prea mic, pentru a rezista în fața prețurilor tot mai mari. Acum, ar trebui să dea pentru facturi peste 70 la sută din venit! Natalia Stănilă, din raionul Criuleni, are însă noroc în această lună... Campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” a ajuns astăzi în satul Izbiște. Facturile familiei Stănilă vor fi achitate de către Jurnal TV, iar din banii economisiți familia va procura haine de iarnă pentru cele trei fete.

Natalia Stănilă crește și educă singură trei fete.

NATALIA STĂNILĂ, locuitoare a satului Izbiște, raionul Criuleni: "Eu de la Chișinău am revenit, am locuit acolo 16 ani și când deja au apărut fetele ne-am gândit să revenim în satul de baștină. Bine, viața de oraș este bună, este frumoasă, ne oferă posibilități, însă noi ne-am gândit că am fi foarte utili pentru satul nostru pentru că-l iubesc foarte mult. Astfel am revenit."

Când a revenit în sat, s-a angajat la gimnaziul din localitate, după care a fost asistent social. Îi place să-și ajute consătenii și să facă lucruri frumoase pentru localitatea sa.

NATALIA STĂNILĂ, locuitoare a satului Izbiște, raionul Criuleni: "Și m-am angajat ca profesor la gimnaziul din satul Izbiște, apoi m-am gândit că îmi place foarte mult să ajut oamenii și astfel mi-am făcut un job din asistent social, ca ulterior să avansez și să trec la un alt nivel, secretara consiliului local, pentru că astfel, în funcția în care sunt acum sunt mai multe posibilități ca să-mi ajut sătenii."

Chiar de muncește din zori și până-n noapte, peste 70 la sută din venitul, pe care-l obține, merg pentru facturi.

NATALIA STĂNILĂ, locuitoare a satului Izbiște, raionul Criuleni: "Anul acesta, cu prețul care este acum, cam vreo 70-55 la sută va merge pentru achitarea comunalelor și restul deja pentru fete."

Economisesc mult și speră că asta se va vedea în facturile pentru energia electrică și gazele naturale.

NATALIA STĂNILĂ, locuitoare a satului Izbiște, raionul Criuleni: "Luminile deja acum am fobia care, unde văd lumina aprinsă, merg și sting. Pot face un cerc prin jurul casei și sting toate luminile și iarăși revin. Văd luminile aprinse, iarăși. Mă mustră conștiința când arde lumina, cred că așa într-un fel. Toată lumea acum economisește și ne dăm bine seama că este o criză și nu e inventată de cineva, dar totuși există."

Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” lansată de Jurnal TV, familia Stănilă nu va simți povara facturilor în această lună, iar din banii economisiți Natalia va cumpăra haine de iarnă pentru fete.

NATALIA STĂNILĂ, locuitoare a satului Izbiște, raionul Criuleni: "Eu chiar am rămas surprinsă că mă pot regăsi în această campanie. Banii mi-ar fi extrem de necesari la moment, spre exemplu pentru ele, pentru copii le-aș cumpăra hăinuțe de iarnă."

În fiecare zi, de luni până vineri, urmăriți istoriile mai multor familii din diferite localități ale Republicii Moldova. În cadrul campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”, Jurnal TV le va achita facturile pentru a le face sărbătorile lipsite de griji. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!