Adriana Bețișor și Andrei Baeșu ar fi cercetați pentru escrocherie și abuz în serviciu
Social 23 ianuarie 2020, 20:06 | 1945

Pe numele fostului adjunct al Procuraturii Anticorupție Adriana Bețișor și al procurorului Andrei Baeșu a fost pornit un dosar penal. Declarația a fost făcută de Ion Crețu, unul dintre avocații lui Veaceslav Platon, în cadrul unei emisiuni TV. Potrivit lui Crețu, cei doi procurori, Bețișor și Baeșu, ar fi cercetați pentru escrocherie, abuz în serviciu și participare în cadrul unui grup criminal organizat. Deși nu a dat nume, procurorul general Alexandr Stoianoglo a confirmat existența dosarului.

Potrivit lui Stoianoglo, la Procuratura Generală sunt câteva dosare penale. Deși a refuzat să ne spună numele celor care figurează în dosare, el a confirmat că ar fi implicații și alți procurori, pe lângă Adriana Bețișor și Andrei Baeșu.

Stoianoglo nu știe unde se află respectivii procurori, dar aceștia ar trebui să fie chemați la audieri.

Procurorul general ne-a dat asigurări că mai multe informații vor fi oferite săptămâna viitoare, în cadrul unei conferințe de presă. El a subliniat că în aceste dosare sunt investigate și alte abateri depistate în cadrul verificărilor la procuraturile specializate. Stoianoglo ne-a confirmat și cercetarea penală a deputatului PD, Sergiu Sârbu.

Deși ar fi văzut materialele cauzei penale, Stoianoglo nu știe de ce este bănuit deputatul.

Iar despre temerea lui Sârbu că ar putea să fie reținut chiar în ședința plenară a Parlamentului, Stoianoglo afirmă că așa ceva nu este posibil.

În contextul dosarului privind uzurparea puterii în stat, Stoianoglo ne-a declarat că așteaptă un răspuns de la Curtea Constituțională.

Este vorba despre dosarul privind ridicarea imunității parlamentare lui Vladimir Plahotniuc și tragerea acestuia la răspundere, precum și a judecătorilor Curții Constituționale, pe motiv că între 7-9 iunie 2019 ar fi „aprobat decizii, hotărâri și avize contrare prevederilor Constituției Republicii Moldova”. La ședința CSP de astăzi s-a decis organizarea Adunării generale a procurorilor în ziua de 28 februarie. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie