Igor Dodon a împărțit plicuri cu câte 15 mii de lei unor familii din Comrat
Social 30 octombrie 2020, 19:45 | 3569

În iulie curent, Igor Dodon a făcut binefacere la Comrat cu bani gheață, de proveniență necunoscută. El a împărțit plicuri cu câte 15 mii de lei familiilor, ale căror gospodării au fost inundate. „Banii s-au înmânat pe loc”, ne-au mărturisit sinistrații. Potrivit lui Dodon, este ”un gest de binefacere din partea mai multor persoane de bună-credință”. Igor Dodon nu a anexat nicio dovadă de contabilizare a celor aproximativ 240 de mii de lei pentru sinistrați.

O altă femeie susține că a cheltuit banii primiți de la Dodon pe reparație, însă apele i-au devastat totul.

Întrebat de sursa banilor, Dodon a declarat portalul moldovacurata că ”este un gest de binefacere din partea mai multor persoane de bună-credință, care au răspuns la apelul șefului statului de a veni în ajutorul acestor persoane”. Deși a fost solicitat, nu a anexat nicio dovadă de contabilizare acestor bani. La fel, nu a fost anunțată public nici o campanie de strângere de fonduri. Chiar în ziua vizitei lui Dodon, Primăria Comrat a confirmat printr-un comunicat faptul că sinistrații au primit acei bani de la președinte. Astăzi, primarul municipiului, Serghei Anstasov, ne-a spus că nu știe nimic.

Acum o lună a avut loc o altă viitură, fiind afectați aceiași oameni. La două săptămâni după inundații, șeful statului a mai făcut o vizită la Comrat, în cadrul campaniei electorale. De data aceasta însă Dodon i-a ignorat pe sinistrați.

Deputatul Igor Munteanu a cerut Centrului National Anticorupție să verifice dacă donațiile în plic reprezintă un act de corupere a alegătorilor. CNA a refuzat să pornească o investigație.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie