Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” lansată de Jurnal TV, această familie va avea parte de sărbători luminoase

Campania „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” a ajuns la Călărași. Aglaia Dabija este asistentă medicală, iar Ion Dabija - paznic la aceeași instituție preșcolară. Sunt și soți, dar și colegi, și Jurnal TV le va achita facturile pentru gazele naturale și energia electrică pentru o lună întreagă.

ION ȘI AGLAIA DABIJA, locuitori ai orașului Călărași: "Am făcut anul acesta 35 de ani de muncă și sunt mândră că am putut să muncesc și să ofer ceva și societății, și copiilor, și pentru mine, pentru sufletul meu că sunt împlinită."

Nu am stat nici în concediu de maternitate, fiind că așa au fost vremurile, nu au fost vremuri ușoare, când s-a născut fiica noastră, foarte mică, dar la patru luni deja munceam.

Au muncit de când se țin minte și au făcut-o din plăcere pentru ceea ce fac.

ION ȘI AGLAIA DABIJA, locuitori ai orașului Călărași: "Muncesc paznic la grădinița Lăstărel, nu pot avea o activitate fizică mai complexă pentru că am avut un accident în 2013, mi-a fost afectată coloana, să spunem așa și astfel lucrez în acest domeniu, paznic, acum."

Familia Dabija își amintește de vremurile când curentul se dădea dozat, iar copiii lor își făceau temele la flacăra lumânării. Privind în trecut, acum spun că totul nu e atât de greu cum zic unii.

ION ȘI AGLAIA DABIJA, locuitori ai orașului Călărași: "Lumină nu era, acum toți se plâng că nu-i lumină o oră sau jumătate, pe timpurile celea era toată ziua, toată seara, când copii trebuiau să facă lecțiile, iată așa erau vremurile. Acum oleacă e mai binișor."

Economisesc din toate și așa vor face față și acestei ierni.

ION ȘI AGLAIA DABIJA, locuitori ai orașului Călărași: "Noi suntem foarte economi, dacă nu economisim, nu avem ceea ce avem. Copiii învață, fetița învață peste hotare, băiatul în Chișinău, trebuie ajutați. Noi trebuie să ne descurcăm să fim în rând cu lumea. Așa suntem deprinși, am trecut prin greu și acum nu este o problemă de a economisi, fiind că o să trecem și de perioada aceasta mai grea care este."

Achitarea facturilor la energie și gazele naturale vine atunci când era mai mare nevoia, spune familia Dabija.

ION ȘI AGLAIA DABIJA, locuitori ai orașului Călărași: "Ne-am bucurat foarte mult pentru că e ca un dar de la Moș Crăciun pentru noi, pentru sărbătorile de iarnă și astfel vom putea oferi și noi cuiva, ceva, ceea ce nu am putut până acum pentru că am strâns punguța. Suntem foarte bucuroși că o să ne achitați pe o lună facturile și vom putea și noi poate la sărbătorile care sunt pe parcurs să ne mai răsfățăm puțin."

Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu” lansată de Jurnal TV, această familie va avea parte de sărbători calde alături de cei dragi. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!