Numărul persoanelor infectate de COVID-19 a depășit 60 de milioane în întreaga lume
Social 26 noiembrie 2020, 15:29 | 704

Numărul persoanelor infectate de COVID-19 a depășit 60 de milioane în întreaga lume. Aproape un milion și jumătate de oameni au murit. Cea mai afectată țară din Europa, Marea Britanie, va împrumuta o sumă record de aproape 400 de miliarde de lire, din cauza pandemiei.

Dacă șefa Comisiei Europene i-a îndemnat pe responsabilii din toate țările să nu ridice restricțiile prematur, peste Ocean doctorii se plâng de lipsa măsurilor de carantină, iar paturile de spitale nu mai fac față pacienților.

În Statele Unite, medicii lansează mesaje zguduitoare pentru a convinge populația măcar în ceasul al doisprezecilea să dea dovadă de responsabilitate. Disperat şi cu nervii la pământ, un doctor a realizat un filmuleţ, devenit rapid viral, în care simulează ce înseamnă să fii bolnav de COVID la terapie intensivă.

Un studiu arată ca pandemia ar fi eradicată dacă 70 la sută dintre oameni ar purta corect şi consecvent măşti de protecţie când ies din casă. În Europa, Austria urmează modelul Slovaciei și anunță că din 4 decembrie va demara campania de testare în masă a populației. Autoritățile speră ca în acest mod vor putea să relaxeze restricțiile impuse de pandemie înainte de sărbători.

Marea Britanie, cea mai afectată țară din Europa, cu aproape 56 de mii de decese, va împrumuta în acest an o sumă record de aproape 400 de miliarde de lire sterline, pentru a acoperi impactul uriaş al pandemiei. Ajutoarele pentru străinătate vor fi reduse, iar salariile vor înghețate pentru mulți angajați din sectorul public.

Agenţia Europeană a Medicamentului a instituit o procedură rapidă, prin care va examina datele privind siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor, pe măsură ce acestea devin disponibile.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie