Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”, familia Vasilică va avea parte de multă căldură

Bucuria sărbătorilor de iarnă va fi umbrită, în acest an, de facturile grele pentru consumul de căldură și curent, dar și de prețurile, care au crescut simțitor, în ultima perioadă. Din meniul de sărbătoare au fost omise multe bucate, iar banii economisiți vor merge... pe facturi. Totuși, datorită postului nostru de televiziune, 30 de familii din diferite localități nu vor simți povara facturilor, pentru că anul acesta Jurnal TV achită facturile în cadrul campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”.

Vasile și Angela Vasilică muncesc de aproape zece ani la Regia Transport Electric Chișinău. Au fost și peste hotare, dar tot mai bună-i pâinea în țara ta, spun ei.

ANGELA VASILICĂ, locuitoare a orașului Chișinău: "Soțul este lăcătuș și ambii lucrăm în aceeași organizație. Eu lucrez din 2014, am lucrat și mai înainte ca taxatoare, m-am eliberat, am plecat la Moscova, am venit înapoi, din 2014 lucrez. -Totuși ați revenit acasă? -Am revenit acasă pentru că ce e acasă, e acasă. Dor de părinți, de casă, de masă. Acestea sunt."

Sunt din Criuleni, dar ani buni au făcut naveta Criuleni-Chișinău, pentru a ajunge dis-de-dimineață la muncă.

ANGELA VASILICĂ, locuitoare a orașului Chișinău: "Eu lucram în oraș, dar îmi era greu cu transportul, du-te, vină. Îmi era greu că totuși sunt 40 de km, e o distanță mare. Astfel, am hotărât cu soțul să încercăm prin prima casă. Am avut noroc de sora mea mai mică, care a fost în Israel, ea mi-a oferit un oarecare împrumut și așa am dat prima rată. Astfel ne descurcăm și-n într-o parte, și-n alta. Plătim în fiecare lună ratele."

Chiar de muncesc mult, suma din facturi depășește, deseori, venitul. Era seara târziu, când echipa noastră de filmare a pășit pragul familiei Vasilică. Gospodarul casei era încă la muncă.

ANGELA VASILICĂ, locuitoare a orașului Chișinău: "Acum mi-a venit factura, 800 și ceva de lei. În orice caz, noi pune boilerul seara la încălzit, încălzim pentru a face seara baie, că altfel noi nu putem face economie pentru că noi plătim prima rată la prima casă."

Au economisit mereu, nu doar de când a început criza.

ANGELA VASILICĂ, locuitoare a orașului Chișinău: "Încercăm să economisim, dar foarte greu. Nouă practic de la salariu până la salariu nu ne ajunge. Nu ne permitem, totuși mai dorește o bomboană, o ciocolată, un ceva. De la salariu până la salariu. -V-ați gândit vreodată să reveniți peste hotare? -Nu, pentru că noi ne-am deprins și cu ăsta mic ne-am deprins, cum s-ar zice e o alinare."

Economisesc tot - căldura, curentul și chiar la produsele alimentare. În casa lor risipa alimentelor nu se mai face.

ANGELA VASILICĂ, locuitoare a orașului Chișinău: "Pe produse alimentare, cumpărăm, facem. Iată nu cumpărăm, să zicem colțunași de la magazin, dar cumpărăm tot necesarul și facem acasă. Facem un pic de economie, cum v-am spus și de la lumină facem. Nu facem cum înainte, că ce mai rămânea aruncam, acum facem câte puțin, cât mâncăm. Iată așa se face economia, altfel nu facem."

Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”, lansată de Jurnal TV, familia Vasilică va avea parte de căldură în casă și de sărbători magice. Și pentru că Jurnal TV achită facturile, o parte din banii economisiți în această lună var merge pentru cadouri, o parte - pentru masa de sărbătoare, de Revelion, iar restul - pentru facturile ulterioare. Campania este realizată cu sprijinul Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.

Opinia ta contează. Comentează!