Grădinița moldo-turcă împlinește un an de când și-a deschis larg porțile pentru doritorii de a primi o educație selectă
Social 9 decembrie 2022, 16:38 | 1648

Zi importantă pentru grădinița moldo-turcă din Chișinău. Astăzi, instituția marchează un an de când și-a deschis porțile pentru doritorii de a cunoaște lucruri noi și de a primi o educație selectă. Cu această ocazie, picii i-au bucurat pe părinți și educatori cu un spectacol de dans, cântec și poezie.

După acest minunat concert, copiii au primit daruri din partea directorului instituției, Umit Oz.

Într-un an s-a depus muncă enormă, dar planurile sunt mari și pentru perioada următoare, afirmă managerul.

UMIT OZ, directorul instituției: "Avem copii începând de la un an și jumătate, până la șase, șapte ani. Îi pregătim pentru școală și nu numai, dar îi pregătim pentru viață. Aici, copiii învață cum să fie prieteni buni, să se ajute unul pe celălalt. Sunt foarte creativi, capabili și noi încercăm doar să-i pregătim pentru o viață mai bună și o cale mai reușită, ca în viitor să-și poate realiza toate scopurile, iar noi să ne bucurăm de succesele lor."

Administrația are un program bine determinat, pentru a-i ajuta pe cei mici să se afirme și să primească o altfel de educație.

LILIAN NOVAC, metodistul instituției: "Este un program, care se axează doar pe nevoile și necesitățile copiilor, ținând cont de particularitățile de vârstă și de ritmul de dezvoltare al fiecărui copil. Pentru anul viitor ne propunem să ne extindem ca familie, să ajungem la acele 12 grupe de copii. Îi așteptăm pe toți cei, care doresc să gândească liber, flexibil și să ia o decizie frumoasă pentru noua noastră generație de mâine."

Copiii ne-au spus că se simt minunat la grădiniță. Unii dintre ei au activități și materii preferate.

Preșcolar: "- Vrem să ne spui ce sărbătoare este astăzi? - Este ziua grădiniței. - Și ce ați făcut în această zi? - Am recitat poezii și am cântat. - Ce îți place cel mai mult la grădiniță? - Limba engleză. - Poți să ne spui ceva în engleză? - Da. Cake"

Preșcolar: "Am cântat, am dansat și am recitat poezii. - Dar tu ce iubești să faci la grădiniță? - Tot limba engleză. - Alt ceva? - Să mă joc și să fac diferite activități."

Echipa de profesioniști în domeniul educației timpurii oferă copiilor un climat psihologic confortabil, bazat pe respect și încredere.

LUDMILA FEODOROV, educator: "Am douăzeci de bobocei, mici și frumușei, foarte curioși si entuziasmai. Evident că au venit toți speriați din sânul familiei, fiecare cu caracter diferit, dar noi am reușit să-i încadrăm într-un grup prietenos. Noi colaborăm cu unele instituții din România și încercăm să schimbăm careva indicatori din curriculum lor cu curriculum nostru. Colaborăm și încercăm să avem același rezultat, pe care îl au iei."

Instituția moldo-turcă are mai multe filiale în Chișinău și în alte localități ale Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie