Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”, familia Boghiu va avea parte de căldură în casă și sărbători magice

Cum e să adormi seara, când știi că ai facturile achitate? ”În liniște”, vor răspunde 30 de familii din diferite localități, pe tot parcursul campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”, lansată de Jurnal TV. Astăzi mergem în raionul Telenești, unde echipa noastră va achita facturile pentru familia Boghiu. Vă invităm să o cunoașteți.

Familia Boghiu are patru fete - două învață la Chișinău, iar mezinele, Maria și Ioana, stau acasă. Au zece și, respectiv, patru ani. Capul familiei muncește ocazional în construcții, iar soția lui este bibliotecară.

ION ȘI NATALIA BOGHIU, locuitori ai satului Ciulucani, raionul Telenești: "Lucrez în sat la biblioteca publică din Ciulucani și adăugător am un hobby, croșetez, și tricotez, și croșetez și deja lucrul pe acasă, ce îmi mai reușește. Cu serviciul sunt de la ora 09:00 până la 17:00, vin acasă fac mâncare, mai pun la spălat, în rest mă ocup mai mult cu împletitul, mai mult noaptea lucrez."

ION ȘI NATALIA BOGHIU, locuitori ai satului Ciulucani, raionul Telenești: "Mai greu este iarna pentru că nu prea este de lucru, dar în rest mă descurc, mă strădui."

Deși s-a născut cu anomalie congenitală de reducere a membrei superioare, Natalia a muncit întotdeauna foarte mult, pentru a-și putea întreține familia.

ION ȘI NATALIA BOGHIU, locuitori ai satului Ciulucani, raionul Telenești: "Eu tot lucrul îl fac, ceea ce fac, fac un pic mai greu, dar așa și tricotez, croșetez - pe genunchi. -Și gătiți? -Da, și gătesc, mă mai ajută fata la curățit acum, îmi pregătește totul. -Spuneați că sunteți o fire optimistă. Tot timpul ați fost așa... -Da, tot timpul, părinții mei tot timpul îmi spuneau cp după caracterul meu trebuia să fiu băiat. Am încercat orice. Tot ce am încercat, mia reușit."

Zi de zi o găsim printre rafturile bibliotecii din Ciulucani, iar de cu seară și până noaptea târziu Natalia face adevărate minunății.

ION ȘI NATALIA BOGHIU, locuitori ai satului Ciulucani, raionul Telenești: "Mă ocup și cu jucării, fețe de mese, hăinuțe, tot ce se împletește. -Așa mai faceți un ban în plus pentru copii? -Da. -Unde le vindeți? -Unde am comanda, când la Telenești, când și cum. -Pe rețelele de socializare? -Da, da, le postez. Mai sunt festivaluri, ne cheamă la expoziții și apoi lumea vede și cumpără, sunt care personal îmi scriu și îmi spun ce să fac și le vând. Mai avem două studente la Chișinău, acolo trebuie: gazdă, comunale, școală."

De când energia electrică și gazele naturale s-au scumpit de câteva ori, familia economisește cum poate.

ION ȘI NATALIA BOGHIU, locuitori ai satului Ciulucani, raionul Telenești: "Lumina tot timpul o achităm cu o lună în urmă, pe octombrie încă nu am achitat. Stingem luminile, uneori ne mai băim și în lighean, nu chiar de fiecare dată la baie."

Banii economisiți din facturile, pe care Jurnal TV le achită, vor fi de mare folos:

ION ȘI NATALIA BOGHIU, locuitori ai satului Ciulucani, raionul Telenești: "Vor merge la copii, de încălțat de iarnă. Nu au de încălțat? -Nu. -N-ați reușit să le cumpărați? -Cu ce merg acum la școală și grădiniță? -Cea mare cu adidași, iar asta mai mică în pantofi de toamnă."

Datorită campaniei „Moș Crăciun există, Moș Crăciun ești tu”, lansată de Jurnal TV, familia Boghiu va avea parte de căldură în casă și de sărbători magice. Campania este realizată cu sprijinul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului .

Opinia ta contează. Comentează!