Dimineața CNESP a prelungit starea de urgență, iar seara într-o comună din Orhei s-a dat o petrecere cu artificii
Social 14 ianuarie 2021, 19:29 | 1111

În raionul Orhei se permite orice. În satul Berezlogi s-a dat o petrecere ca în vremurile bune, cu aglomerație și artificii de mare sărbătoare. Evenimentul prilejuit de inaugurarea iluminatului stradal a fost organizat în ciuda ordonanței de prelungire a stării de urgență până pe 15 februarie. La petrecere au fost prezenți câțiva deputați ai Partidului ”ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova”. Poliția spune că cercetează cazul.

Din imaginile video postate pe internet vedem că la petrecerea din Berezlogi mai mulți oameni erau fără mască, iar de distanța socială s-a făcut abstracție.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența deputaților Reghina Apostolova, Igor Himici, Gheorghe Brașovschi și Serghei Sârbu, iar gazdă a fost președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu. Niciunul dintre aceștia nu a respectat restricțiile impuse pentru prevenirea virusului.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției Silvia Vetcu ne-a declarat că cei care ignoră restricțiile impuse riscă o amendă de până la 70 de mii de lei.

SILVIA VETCU, ofițer de presă al IGP: "Poliția din Orhei a pornit o procedură contravențională pe acest caz și, în prezent, se examinează pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă pedeapsă contravențională pentru încălcarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combaterea bolilor epidemice."

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, nu ne-a răspuns la apel, pentru a explica petrecerea pe timp de pandemie, de la Berezlogi. Potrivit celui mai recent bilanț, în raionul Orhei au fost confirmate peste 2,7 mii de îmbolnăviri cu COVID-19 și 92 de decese. Din 27 noiembrie, masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice din Republica Moldova, inclusiv în cele deschise.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie